Izšla je nova brezplačna brošura The Slovenia Map

0
648

Z veseljem najavljamo izid nove, brezplačne brošure The Slovenia Map. Ta priročen zemljevid Slovenije lahko spravite v vsak žep in spremljal vas bo vseh poteh po naši čudoviti deželi. Poleg omenjenega zemljevida države pa v The Slovenia Map najdete tudi inspiracije za mnoga nepozabna doživetja, ki na nas čakajo v Sloveniji.

The Slovenia Map v rokah turistke

Na zemljevidu smo za vas s številkami označili ideje za doživetja v Sloveniji. Pod številkami najdete opis ponudbe, zraven pa smo dodali še kontaktne podatke organizatorjev, s katerimi se lahko neposredno povežete in dogovorite za termin ali pa jih obiščete.

Naslovnica s posebno zgodbo

Tokrat na naslovnici The SLovenia Map pa nekaj posebenega. Našo brošuro The Slovenia map krasi slovenski ornament Jožeta Karlovška, ki je sinonim za ohranjanje slovenske kulturne dediščine.

Jože Karlovšek (1900–1963) je bil raziskovalec in strokovnjak na področju ornamentalne umetnosti in slovenske arhitekturne dediščine, ki je posvetil svoje življenje raziskovanju in razvoju slovenskega ornamenta.

Naslovnica The Slovenia Map z ornamentom Jožeta Karlovška

Slovenski ornament ima svojo tradicijo in zgodovino, njegove korenine pa segajo v pradavnino, v starodavni protoslovanski svet. Ljudje so skrbeli za urejenost svojih domov, uporabne izdelke in oblačila. Motivi so se vrteli okoli njihovega vsakdanjega življenja, prevladovali pa so motivi iz narave: vinske trte, nageljnov, tulipanov, vrtnic, ptic in srca.

Zbirka Ornament Jožeta Karlovška nadaljuje njegovo delo in ohranja bogato kulturno dediščino slovenskega ornamenta, zato nas veseli, da tokratno naslovnico krasi prav ta ornament.

Z The Slovenia Map na pot

Slovenija je resnično ena najlepših destinacij na svetu. S svojimi slikovitimi alpskimi vrhovi, čarobnimi jezeri, očarljivimi obalnimi kraji in bogato kulturno dediščino prevzame vsakogar, ki jo obišče.

Želimo, da vam The Slovenia Map pomaga pri odkrivanju čudovitih kotičkov naše dežele. Zato bo mapa v tiskani obliki na voljo v nakladi 100.000 izvodov, ki bodo brezplačno distribuirani po vsej Sloveniji. Vabimo vas, da na distribucijskih točkah poiščete svoj izvod in se prepustite raziskovanju.

Z veseljem tudi sporočamo, da si lahko brezplačno prenesete digitalno različico brošure TUKAJ. S tem boste imeli vse informacije vedno pri roki, ne glede na to, kam vas popeljejo poti po Sloveniji. Zemljevid v žep in pot pod noge!