NOVO: Knjiga The Slovenia Lakes

0
683

Knjiga The Slovenia Lakes je nastala izpod peresa Mance Korelc, slovenskega dekleta, ki se je odločilo obiskati vsa slovenska jezera s kolesom.

Navdihnjena z več stotimi jezeri po vsej državi, je Manca Korelc skrbno izbrala 100 jezer, ki bi jih moral obiskati vsak Slovenec. Ko boste prišli do konca knjige, boste vedeli vse o slovenskih jezerih in dobili motivacijo, da jih raziščete ter si jih ogledate.

Vodnik po najboljših slovenskih jezerih
100 top jezer | Nešteto potovalnih idej | 1 očarljiva dežela | 1 strastni ljubitelj jezer| 1 fantastična knjiga

Dobrodošli v Sloveniji – deželi jezer
Slovenija je dežela vode s skoraj 30.000 kilometri vodnih tokov. Ima več kot 300 stalnih slapov, okoli 5.800 izvirov, hidrološka mreža potokov in rek je dolga več kot 26.000 km. Slovenija ima več kot 1.270 umetnih in naravnih jezer, visokih in nizkih močvirij, jezer, barij in mokrišč. Med njimi je okoli 270 naravnih jezer z naravnimi sladkovodnimi ekosistemi in umetnimi jezovi (akumulacije).

Slovenska jezera v superlativih
The Slovenia Lakes knjiga bo predstavila največje naravno in umetno jezero, najvišje umetno jezero, najgloblje, najvišje in najnižje jezero v Sloveniji. Spoznajte vsa slovenska jezera, ki prihajajo s superlativom.

Znamenitosti slovenskih jezer
V Sloveniji obstajajo posebni kraji, imenovani tako kot jezera. Spoznajte vse kraje z imeni Jezero, Jezerca in Jezerce.

Knjiga vam bo predstavila posebna slovenska jezera – taka v obliki srca, »črna« jezera, presihajoča jezera, podzemna jezera in najbolj zanimive zgodbe o jezerih. Ste vedeli, da je Slovenija dežela zmajev?