Izlet na Bukovniško jezero

0
1119

Blagodejno jezero, ki popelje v svet škratov in vil

Bukovniško jezero leži sredi kostanjevo-bukovega gozda. Je pravi biser Pomurja, saj ponuja celo paleto možnosti za počitek, sprehode, otroško igro, kolesarjenje, piknik v naravi, praznovanje v koči, ribolov in nabiranje nove življenjske energije.  

Lakes slovenia jezera slovenija

Ko se pripeljete proti jezeru, boste najprej zagledali sodobno parkirišče za avtodome, okrepčevalnico in informacijsko pisarno, kjer vas bodo opremili z vsemi informacijami ter bogato ponudbo prekmurskih spominkov.

Znano je po svoji zdravilni blagodejni moči

Sprehodite se okoli jezera po dvokilometrski gozdni učni poti in spoznajte jezero s šestimi informacijskimi tablami. Na poti se ustavite pri znameniti kapelici sv. Vida, pri kateri žubori istoimenski izvir. Izvir je poznan po svoji blagodejni in zdravilni moči, v katero verjamejo že od nekdaj. Ustno izročilo pravi, da se je mnogim izboljšal vid ali pa so celo spregledali, če so si izpirali oči z vodo iz izvira sv. Vida. 

V bližini kapelice in izvira je energijski park s 26 označenimi energijskimi točkami, ki vas napolnijo z novo energijo. Radiestezisti so ugotovili, da v okolici jezera potekata dve liniji moči oziroma tako imenovane zmajeve črte, ki naj bi se križale ravno na mestu kapelice. To območje je znano kot romarsko središče, še posebej petnajstega junija, ko goduje sveti Vid. 

Spoznajte dobre vile in škrate

Ko se boste naužili energije, prestopite lesen Most ljubezni, ki vas vodi do jezera. Ustavite se ob eni izmed koč ob jezeru, nato pa poiščite štiri lesene like, ki imajo vsak svoje prikupno poslanstvo. 

Vila Rusalka skrbi za dobro ljudi, Vila Orhideja za rastlinski svet, Škrat Blagodejnik za Vidovo kapelico, Žabec Jezernik pa bdi nad živalmi okoli Bukovniškega jezera. 

Kopanje v jezeru sicer ni predvideno, ampak ko ob jezeru ni ribičev, se kdo opogumi in se v vodi ohladi. Izlet lahko zaključite v pustolovskem parku, kjer boste uživali v adrenalinu na petih različnih plezalnih poteh.

Zakaj sem izbrala to jezero? Ker z dobrodušnimi škrati in vilami pripoveduje toliko lepih zgodb, da te k sebi povabi za cel dan. Njegovo blagodejno energijo pa čutiš ob celotni brežini, ne samo ob energijskih točkah.