THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS

0
570

POSTAVIMO SLOVENIJO NA KULINARIČNI ZEMLJEVID SVETA!

Enogastronomski turizem postaja najhitreje rastoča turistična panoga na svetu. Vedno večje povpraševanja turistov po slovenski gastronomiji in želji po obisku restavracij ter gostiln. Slovenija je tudi pridobila častni nazij Evropska gastronomska regija za leto 2021, kar pomeni, da je sedaj pravi čas, da jo obiščete in okusite. 

GLASUJTE ZA NAJBOLJŠE RESTAVRACIJE TUKAJ!

Povečanje povpraševanja turistov vodičih, knjigah in vsebinah o slovenskih restavracijah v tujih jezikih, so nam dali zagon, da smo pravočasno začeli s predstavitvijo slovenskih restavracij.

Tako smo v začetku jeseni leta 2016 začeli z izborom, s pomočjo nekaterih slovenskih enogastronomskih in turističnih strokovnjakov. Ustvarili smo izbor najboljših slovenskih restavracij – The Slovenia Restaurant Awards, ki uspešno poteka že četrto leto.  

KOMU JE IZBOR NAJBOLJŠIH SLOVENSKIH RESTAVRACIJ NAMENJEN?

V prvi vrsti turistom, tako domačim kot tudi tujim. Slovenija je postala priljubljena destinacija in tudi gastronomski turizem je razlog, da nas obišče vedno več ljudi. V letu 2019 je Slovenijo obiskalo 6,23 milijona turistov, kar je 5 % več kot v letu 2018. 

Vsako leto po izboru The Slovenia Restaurant Awards izide tudi knjiga, The Slovenia Restaurants, v katerih so zbrane najboljše slovenske restavracije. Knjiga je lahko odličen sopotnik v avtu in vam bo v pomoč Zbirka izbranih, najboljših restavracij v Sloveniji jim bo v pomoč, ko se boste odločali, kam se odpraviti na kulinarično razvajanje. 

Izbor The Slovenia Restaurant Awards je namenjen seveda tudi širši slovenski publiki: kolikokrat namreč razmišljate o kakšnem dobrem družinskem kosilu v nedeljo, želite okusiti nekaj novega, dobrega, pa v tistem trenutku nimate idej?

GLASUJTE ZA NAJBOLJŠE RESTAVRACIJE TUKAJ!