Tatjana Puklavec Imenovana za Nizozemsko Vinarko Leta 2022

0
639

V torek, 20. septembra, je strokovna žirija nizozemske fundacije Vinarka leta (Wijnvrouw van het jaar oziroma po angleško Wine Woman of the Year) razglasila Tatjano Puklavec iz ormoškega družinskega podjetja Puklavec Family Wines za Vinarko leta 2022. Nagrado so ji slavnostno podelili na spektakularni zaključni prireditvi v Wijntheatru na sejmu Gastvrij Rotterdam v Ahoyu. Nizozemska žirija je izbrala Vinarko leta že četrtič, to leto jih je Tatjana prepričala s svojo ambiciozno vizijo, strokovnostjo in dostopnostjo.

Žirija in glasovanje
Do sedaj so bile s častnim nazivom imenovane štiri ambiciozne ženske iz nizozemskega vinarskega sveta. Kandidatke je presojala strokovna žirija, ki jo sestavljajo strokovnjaki s področja gostinstva in vinarstva. Letošnje leto je bila določitev zmagovalke težka, vendar je tokrat čast pripadla hčerki Vladimirja Puklavca, Tatjani, ki živi in deluje za ormoško klet iz Nizozemske. Žirijo je navdušila njena vztrajnost in dolgoletna kariera v vinarstvu.

Ko je skupaj z očetom leta 2009 prevzela družinsko podjetje Puklavec Family Wines, je imela jasno vizijo. Njene sanje so bile prodaja vina po vsem svetu in prisotnost na določenih prodajnih točkah na Nizozemskem. Zdaj ji je to po nekaj poskusih tudi uspelo. Tatjana je strokovna in odprta oseba, ima dobro tržno vizijo in je hkrati prisrčna ženska. Prav zato je bila najboljša kandidatka za naziv Vinarka leta 2022.

To leto je vinska klet Puklavec Family Wines v Gornji Radgoni osvojila kar tretjič zapored laskavi naziv Vinar leta, ki sovpada s tokratnim, sveže pridobljenim Tatjaninim nazivom iz Nizozemske. 

Tatjana ob razglasitvi deli svoje občutke in pravi: »Nisem si mislila, da bom kdaj prejela tako častni naziv. Zelo sem počaščena in izjemno ponosna, saj mi to daje potrditev, da je naše delo pri prodaji slovenskega in severno makedonskega vina nagrajeno po celem svetu.«