Sebastjan z ekipo stopil v 125 let stare čevlje

0
2023

Že od leta 1895 je družina Zaveršek prenašala iz roda v rod izročilo in tradicijo Gostilne Francl. Le to prepoznamo po domačnosti, toplini, predanosti zaposlenih in sodobno nadgradnjo njegovega izročila.

Tradicija je večna, pa čeprav s spremembami. Vsem dobro poznana zakonca Marija in Peter Zaveršek sta sprejela odločitev ter se z družino podala novim doživetjem na proti.

Gostilna Francl se tako predaja v odlične roke, mladega in entuziastičnega Sebastjana Grobelška, ki bo z obstoječo ekipo in z vizijo gostilno vodil v aktualizirano domačnost še na nadaljnjih sto ter več let. Tako so se spletle nove, močne vezi za predajo tega poslanstva med zakoncema Zaveršek in Sebastjanom, ki sta ob tej priložnosti podala izjavi.  

Peter deli z nami, «Z družino smo sprejeli odločitev, da se po večletnem uspešnem delu podajamo na nove izzive v tujino. Vesel sem, da se zgodba Francla nadaljuje in ekipi zaupam, da bo z dediščino ravnala preudarno in s spoštovanjem. S Sebastjanom imava dober odnos in z veliko mere zanimanja sprejema tudi moje izkušnje in znanja. Vsem gostom in prijateljem Gostilne Francl pa želim, da spremembe vzamete kot nekaj pozitivnega ter verjamem, da boste zgodbo Francla podpirali tudi v nadaljnje

Gastronomska doživetja pri Franclu v Celju ostajajo, z ekipo in Sebastjanom, ki »Počaščen sem, da mi je Peter predal to spoštovanja vredno zgodbo, ki šteje že 125 let. Gostilna Francl s svojo tradicionalno noto in strastjo izžareva to, kar si želim in sem. Sproščeno, domače in s pridihom sodobnosti, to in še več smo mi in je Francl. Hkrati je to zame velik izziv, saj želim, da se vse obdrži kot je, a ob tem dopustiti pridihu sodobnosti, da interpretira tradicijo. Verjamem, da nam bo z ekipo, ki je še vedno ista, z motiviranim delom uspelo. Našim gostom pa bi sporočil, da si želimo uresničevati njihova pričakovanja, graditi na odnosu, se povezati in jim ponuditi doživeto kulinarično izkušnjo. Gostje ste naša motivacija in navdih. Zavedamo pa se tudi naše odgovornosti do vseh dobaviteljev, predvsem lokalnih domačih pridelovalcev surovin, kar je sedaj v času epidemije še bolj ključnega pomena. Veselimo se odprtja, lahko bi rekel, da vstopamo v 125 let stare čevlje (se nasmehne). »

125 letna tradicija s pridihom sodobnosti se nadaljuje in nas bo z “okusi” okoliških kmetij in kulinaričnih kreacij razvajala v idilični lokaciji v Zagradu.

Od 1. 9. od 11:00 dalje se tako v restavraciji že veselijo novih rezervacij.

Ekipi Francl pa želimo, naj bo lahek korak.

GOSTILNA FRANCL, identiteta

KRAJ: 46 12 42.6 N, 15.15 54.1 E

STAROST: 125 LET

SKUPNIH SEDIŠČ: 160

VINSKE ETIKETE: 85

AMBIENT: rustikalni

VRT: več 100 let stara lipa in divji kostanj

ZAKLJUČENE SKUPINE: do 60 oseb

POSLOVNA PREDAVANJA: do 30 oseb

ZASEBNE SOBE: 3

DRUGO: igralnica za otroke, parkirišče, KolesCE

ODPIRALNI ČAS:  

Ponedeljek: Zaprto

Torek – sobota: 11:00 – 22:00

Nedelja: 11:30 – 16:30