Na prestižni francoski lestvici La liste TOP 100 restavracij tudi 11 iz Slovenije

0
3880

La Liste 1000 je prestižna francoska lestvica, na kateri se znajdejo le najboljše restavracije na svetu. Na seznamu za leto 2023 je kar enajst slovenskih.

V Parizu so objavili prestižno lestvico najboljših restavracij na svetu La Liste 1000. Izbor, ki je nastal na pobudo francoskega zunanjega ministrstva, so prvič objavili leta 2015. Za razliko od preostalih podobnih lestvic in vodnikov po restavracijah ga ne sestavljajo ocenjevalci, temveč računalniški algoritem. Ta lestvico sestavi s pomočjo podatkov več sto vodnikov, tisočih medijskih publikacij in milijonov spletnih ocen.

Na La Liste se že od samega začetka uvrščajo tudi slovenske restavracije, na seznam za leto 2023 se jih je uvrstilo kar 11.

Najvišje med njimi je Hiša Franko, sledijo Gostilna pri Lojzetu, Dam, Hiša Denk, Gostišče Grič, JB Janez Bratovž, Ošterija Debeluh, Strelec, Cubo, Danilo in Mak.

Čestitamo.

Na vrhu seznama tisoč najboljših restavracij sveta so z enako oceno (99,50) tri restavracije:Frantzen v Stockholmu, Guy Savoy v Parizu in Le Bernardin v New Yorku.

Celoten seznam najdete na povezavi.

Vir: La Liste

Na portalu The Slovenia boste našli tudi vse zbrane ocene, kot je Michelin, Gault&Millau, Siol, Vivi, Mladina, Nedelo in The Slovenia Restaurant Awards. The Slovenia je edina spletna stran v Sloveniji, ki združuje vse ocene slovenskih restavracij in gostiln na enem mestu. Oglejte si ocene vseh slovenskih restavracij in gostiln tukaj.