Prvi virtualni festival čokolade v Sloveniji

0
941

Zaradi epidemije COVID-19 je bil sredi marca odpovedan 9. Festival čokolade, ki bi se v Radovljici moral odvijati med 17. in 19. aprilom. V Javnem zavodu Turizem in kultura Radovljica so se odločili, da festival izpeljejo virtualno.

Sprva se je zdelo, da največjega čokoladnega dogodka letos ne bo, na pobudo čokoladnic pa so se v Javnem zavodu Turizem in kultura Radovljica odločili, da festival izpeljejo na spletu.

Odpoved festivala še ni razlog, da ljubitelji čokolade ostanejo brez kakovostne slovenske čokolade, so zapisali. V času, ko se je svet ustavil, je lokalna ponudba še bolj pomembna. Pomena lokalne ponudbe ter povezovanja se v pristno sladki Radol’ci že dolgo zavedajo. Tokrat na nov način povezujejo slovenske čokoladnice, ki so z zaprtjem butičnih trgovinic ter lokalov ostale brez klasičnih prodajnih kanalov, saj njihovi izdelki ne polnijo polic v trgovskih centrih. Ostali pa so še brez največjega promocijskega dogodka slovenskih čokoladnic – festivala čokolade.

Da bodo ljubitelji čokolade lažje prebrodili čas do naslednjega festivala, ki bo v Radovljici potekal med 16. in 18. aprilom 2021, danes, (petek, 24. aprila) v Radovljici pričenjajo z virtualnim festivalom. Virtualni festival čokolade bo prvi virtualni kulinarični festival v Sloveniji. Odvijal se bo kar sedem dni, med 24. in 30. aprilom 2020.

Osrednje prizorišče festivala se iz Radovljice tako seli na spletno stran radovljiškega festivala čokolade, vsi uporabniki družabnega omrežja Facebook, pa bodo dogajanje lahko spremljali tudi na tem omrežju.

Namen festivala je, da v času, ko je druženje in gibanje omejeno, ponudijo drugačne vsebine. Preko festivala bodo ljudem ponudili ideje za čokoladne aktivnosti ter jih s pravimi čokoladnimi izzivi povabili k soustvarjanju festivala. Obiskovalci bodo lahko sodelovali v številnih nagradnih igrah, v sodelovanju z butičnimi slovenskimi čokoladnicami, pa bodo kakovostne, ročno izdelane čokoladne izdelke na virtualnih stojnicah ponudili ljubiteljem čokolade.

Na festivalu sodelujejo čokoladnice Lucifer, Tramontana, Dolce Amore, La Chocolate, Cukrček, Bijolada, Passero, Rajska ptica ter Čokoladni atelje Dobnik.

Več informacij: 

Festival na spletu
Festival na Facebooku

Vir in foto: Javni zavod Turizem in kultura Radovljica