Gourmet Cup Ljubljana na Krvavec vabi znane obraze gostinske scene

0
303

Ponedeljek, 13. marec, je rezerviran za nepozabno druženje znanih obrazov gostinske scene na Krvavcu, kjer bo potekal že tradicionalni smučarsko-kulinarični dogodek Gourmet Cup Ljubljana. Na enem izmed najbolj priljubljenih slovenskih smučišč se bodo spet zbrali vrhunski kuharski mojstri, mladi talenti, slovenski vinarji, dobavitelji, kulinarični novinarji ter ljubitelji kulinarike po srcu in duši.

Tradicionalno smučarsko-kulinarično druženje Gourmet Cup Ljubljana že sedmič zapored organizira priznano gostinsko podjetje Jezeršek gostinstvo v partnerstvu s Turizmom Ljubljana, RTC Krvavec in Koželjem, Hišo dobrih vin. »Naše kolesje se s polno paro vrti naprej. Veseli smo, da se je področje gostinstva in turizma postavilo na noge in da lahko ponovno sledimo svojemu poslanstvu – skrbimo za zadovoljstvo naših gostov. Prav pa je, da si znamo v tem toku časa vzeti tudi trenutke za druženje v prijetnem zimskem ambientu ob odlični hrani in izbrani vinski spremljavi ter pokažemo mladim, ki šele stopajo na svojo poslovno pot, da se prihodnost skriva tudi v gostinskem poklicu,« pojasnjuje Jure Jezeršek, poslovni direktor Jezeršek gostinstva.

Kulinarika na snegu in tekma za najvišje stopničke

Težko pričakovani Gourmet cup Ljubljana bo tudi tokrat potekal v duhu tekmovalnosti, sodelovanja, povezovanja in druženja.

Dan se bo začel z okusnim gourmet zajtrkom, kjer se bodo lahko udeleženci okrepčali z    ljubljanskim zajtrkom, sestavljenim iz jedi, ki izhajajo iz zelenih nabavnih verig po načelu »z lokalne njive na lokalno mizo, do gosta,« ter z drugimi jedmi, ki bodo poskrbele za pravi odmerek energije.

Zajtrku bosta sledila žreb in podelitev startnih številk.

Najbolj zagreti smučarji bodo nato obuli smučarske čevlje, si zapeli smuči in se v kar šestih kategorijah potegovali za najvišje stopničke. Prvi se bo tokrat na progo podal nekdanji smučarski as Jure Košir in tako odprl smučarsko tekmo za gourmet pokal.

Najboljše čakajo številne lepe nagrade partnerjev in sponzorjev dogodka, zmagovalec v kategoriji gostincev pa bo prejel prav posebno nagrado: enoletni najem pomivalnega stroja serije UC (podarja Winterhaleter) in enoletni najem ledomata Jolylce JP 21 W (podarja Pulito Solutions).

Mladi talenti pod budnim očesom kuharskih mojstrov

Za pravo gurmansko razvajanje – gourmet na snegu – bodo na krvavški plaži pod budnim očesom vrhunskih kuharskih mojstrov poskrbeli mladi kuharski talenti sedmih gostinskih slovenskih šol.

Na Krvavcu se bodo predstavili in gostom v okušanje svoje jedi ponudili Višja šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled in chef Simon Bertoncelj (Restavracija Julijana), Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana inchef Igor Jagodic (Restavracija Strelec), Biotehniški izobraževalni center Ljubljana – BIC Ljubljana in chef Jakob Pintar (TaBar), Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje in chef Marko Magajne (Galerija okusov), Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor in chef Sebastjan Plevčak (Restavracija in kavarna Sedem), Srednja gostinska in turistična šola Radovljica in chef Davor Družinec (Hotel Astoria) ter Šolski center Slovenske Konjice – Zreče s finalistom kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenije, Žigom Gabrovcem (Žigola). Za vinsko spremljavo bo z izbranimi blagovnimi znamki šampanjcev in penin poskrbel Koželj, Hiša dobrih vin.

Nepozabna après ski zabava in kulinarično zajlanje

Kot se za vse smučarske dogodke spodobi, se bo tudi Gourmet Cup Ljubljana končal z nepozabno après ski zabavo v prečudovitem novem objektu na krvavški plaži. Za vrhunec dogodka bodo poskrbeli uveljavljeni glasbeniki, ki prihajajo iz več ansamblov – Fehtarji. Dobra novica za vse, ki so za polko in rokenrol! »Vabljeni vsi, ki si želite nepozabne zabave v odlični družbi,« dodaja kuharski mojster Luka Jezeršek, ki pravi, da dogodka letos nikakor ne gre zamuditi.

Zaključek dogodka bo v torek, 14. marca, ko goste čaka edinstveno doživetje – kulinarično zajlanje na krvavški gondoli. Za pravo presenečenje bodo na prav posebni gourmet večerji na zajli v krvavških gondolah, kar 1500 metrov visoko, v čarobnem objemu Kamniško-Savinjskih Alp s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami poskrbeli Jezerški, Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof in gostujoči ljubljanski chef Mojmir Šiftar iz PEN KLUB restavracije. Mladi kuharski mojster, ki ga odlikujejo drznost, izzivalnost in ustvarjalnost, bo goste ta večer razvajal zvrhunskimi okusi Ljubljane.

Prihaja kulinarični vrhunec te zime. Nabrusite brbončice.

Dodatne informacije in nakup vstopnic na www.gourmetcup.si.