Rogla Trail 2022

0
880

V ponedeljek, 18. aprila 2022, se je ob 9. uri zjutraj skupina 23 trail tekačev podala na ogled trase 1. Rogla Traila, ki bo premierno potekal junija letos na Rogli. Pretekli so krajši, 15 kilometrski trail, ki poteka mimo Lovrenških jezer, Peska, Jurgovega in po Škratovi poti nazaj na Roglo.

Tekače je na velikonočni ponedeljek na Roglo prišla pozdravit tudi v.d. direktorice STO, ga. Ilona Strmecki, ki je ob tem povedala: »Na STO zelo pozdravljamo dogodke, kot je Rogla Trail. Še posebej zato, ker je naša krovna tematika letošnjega in naslednjega leta outdoor in aktivnosti na prostem, kar je zelo povezano s športom. Veseli smo za vse, ki bodo na Rogla Trailu sodelovali, zavedamo se, da je v tem post-covid času še posebej potrebno spodbujati gibanje in aktivnosti v naravi. Lepo je videti danes to pisano skupino tekačev tukaj na Rogli, kjer so krasni razgledi in kamor se vedno splača priti. Se vidimo 11. junija tudi na 1. Rogla Trailu!«

Direktor LTO Rogla – Zreče (GIZ), g. Domen Voglesang, se je skupaj s tekači podal na ogled trase, ki je ponujal še precej zimske razmere, sneg in led, pa tudi nekaj sončnih žarkov. Med tekom je povedal, da današnje druženje in vzdušje na pohorskih poteh obljublja odličen junijski dogodek. »Trail teki so odlična priložnost za promocijo zdravega načina življenja, hkrati pa tudi za promocijo destinacije Rogla Pohorje kot destinacije za aktivno preživljanje prostega časa v vseh letnih časih, ne samo v času zimske smučarske sezone. S 1. Rogla Trailom želimo odpreti poletno sezono 2022 na Rogli in intenzivno promovirati preštevilne možnosti, ki jih za aktivnosti na prostem Rogla in Pohorje ponujata v poletnih mesecih.«

Ogleda trase so se udeležili tekačice in tekači iz vse Slovenije, med njimi tudi Martina Potrč, ki dosega izjemne rezultate na trail tekih tudi na mednarodni ravni. Nazadnje je bila 7. na 126 km klasiki na priznanem trail teku Transgrancanaria. Španija. Mariborčanom je znana tudi po izpolnjenem izzivu Everesting, ko je lani 1. maja skupaj s partnerjem Janezom Klančnikom v trinajstih vzponih in spustih na Pohorje premagala višinske metre najvišje gore na svetu. »Zelo lepa trasa in odlična izbira poti,« je povedala mlada tekačica, znana tudi kot ultramami (2 – letni sin jo pogosto spremlja v ciljno ravnino). Rogla Trail je namenjen trail tekačem, krajše trase so primerne tudi za hitrejše pohodnike. Vse informacije najdete na spletnih straneh www.roglatrail.si.

Prijave so najugodnejše do 30. aprila 2022, prijavljeni do tega datuma v štartnem paketu prejmejo tudi odlično trail majico.