Nocoj se začenja Film pod zvezdami – vreme ne moti zvestih gledalcev

0
308

Nocoj se začenja Film pod zvezdami na Ljubljanskem gradu s projekcijo filma “Ne bom več luzerka” režiserke Urše Menart. Vsak večer do 3. avgusta ogledate raznolik nabor filmov, vključno s šestimi premierami.

Film pod zvezdami je poletni projekt Kinodvora, ki se je začel leta 2004. V preteklosti so projekcije potekale predvsem na avgustovske večere, vendar se je program prilagodil logističnim potrebam Kinodvora. Poletni program Kinodvora se tradicionalno začne s Kinodvoriščem v atriju Slovenskih železnic sredi junija in se konča z Letnim Kinodvorom na Kongresnem trgu v avgustu. Projekcije na Ljubljanskem gradu so se tako preselile v julij, saj je statistika pokazala, da je vreme v tem mesecu bolj stabilno.

Film pod zvezdami vsako leto ponuja izbor najbolj odmevnih filmov preteklega leta, Kinodvorovih uspešnic, nekaj filmov z Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala (LIFF) in druga dela, ki so morda prezgodaj izginila s kino platna. Letos lahko med drugim pričakujemo filmsko dramo “Bojevnica” islandskega režiserja Benedikta Erlingssona, zlato palmo nagrajen film “Tatiči” japonskega režiserja Hirokazuja Koreede, spektakularno dramo “Najljubša” režiserja Yorgosa Lanthimosa, film “Sodnica” z izjemno igralko Emo Thompson ter glasbeno obarvano “Hladno vojno” poljskega režiserja Pawła Pawlikowskega. Med premierami se bodo predstavili tudi dokumentarni film “Free Solo” o ameriškem plezalcu Alexu Honnoldu ter biografska drama “Colette” o emancipirani francoski pisateljici Sidonie-Gabrielle Colette.

V primeru slabega vremena se projekcija na Ljubljanskem gradu odpove, vendar se naslednji dan v Kinodvoru izvede nadomestna projekcija ob 21.30 uri. V primeru odpovedi predpremiere ali posebne projekcije se naslednji dan v Kinodvoru izvedeta dve nadomestni projekciji ob 19. uri in ob 21.30 uri. V zadnjih letih je Film pod zvezdami povprečno obiskalo okoli 14.500 gledalcev, kljub muhastemu vremenu pa je bilo lani prisotnih 12.000 gledalcev.

Ne glede na vreme, bo Film pod zvezdami zagotovil nepozabne večere za vse filmske navdušence.

Oglejte si še preostale dogodke v Ljubljani.