NAJ prostovoljec leta 2022 po izboru The Human Safety Net je Slovenec

0
617
Matej s prostovoljkama iz ZPM Ljubljana Moste-Polje Sandro Luzar Bijedić in Evo Srdoč (prva in tretja z leve) in sodelavkami

Veseli, da je med 10 naj prostovoljci Slovenec Matej Demšar

Matej Demšar je na srečanju vrha družbeno odgovornega gibanja The Human Safety Net (Mreža ljudi, ki pomaga ljudem) v Benetkah prejel naziv NAJ prostovoljec za leto 2022. Podelili so ga 10 prostovoljcem iz 24 držav, ki sodelujejo v tem gibanju. Sam je ob tem dejal: »Moj prispevek k dobrodelnosti je najmanj, kar lahko storim, da vračam in tako prispevam družbi.

Pomagam, ker verjamem, da lahko vplivam in izboljšam življenja drugih, ker upam, da sem tudi komu vir inspiracije, da navdušim še koga, da se odloči podobno pomagati po svojih močeh.« Matej Demšar ni samo Generalijev sodelavec, temveč je tudi prostovoljec. Generali in gibanje The Human Safety Net (Mreža ljudi, ki pomaga ljudem) v Sloveniji s sredstvi in zbiranjem materialne pomoči ter prostovoljnim delom zaposlenih pomaga uresničevati aktivnosti v programu za družine Rastemo skupaj, ki ga izvaja ZPM Ljubljana Moste-Polje.