Ustvarjalna izmenjava 2021

0
400

3.–5 marec  •  FUTURE ARCHITECTURE ROOMS

Z Ustvarjalno izmenjavo 2021, enim vidnejših dogodkov za mreženje in predstavitev idej, evropska platforma Future Architecture pod vodstvom MAO predstavlja novo sezono evropskega arhitekturnega programa. 

Ustvarjalna izmenjava2021 je eden prvih večjih dogodkov, namenjen pogovoru o novem evropskem Bauhausu, ki ga je v septembru napovedala predsednica Evropske komisije, Ursula van der Layen.

Vseevropsko srečanje vseh, ki se ukvarjajo s prihodnostjo arhitekture ter vsako leto poteka v MAO, se bo letos prvič odvijalo na spletu, v okviru platforme Future Architecture Rooms pod naslovom »Landscapes of Care«.



Udeležence bo nagovoril Xavier Trousard, vodja novega evropskega Bauhausa pri Skupnem raziskovalnem središču Evropske komisije. Osrednji gostji letošnjega dogodka bosta Amica Dall, soustanoviteljica londonskega kolektiva Assemble, ki proizvaja arhitekturo, umetnost, urbano oblikovanje ter raziskuje in se pri tem osredotoča na družbene in materialne procese, na podlagi katerih se razvijajo mesta, ter Marie-Louise Richards, arhitektka, predavateljica in raziskovalka na Kraljevem inštitutu za umetnost v Stockholmu. Dogodek bo vodil in povezoval programski direktor platforme Future Architecture, Matevž Čelik. 

Jedro Ustvarjalne izmenjave bo 9 pogovorov, na katerih sodeluje 27 mladih ustvarjalcev in strokovnjakov različnih disciplin, ki so se prijavili na letošnji poziv za ideje,
 ter 15 kustosov, direktorjev in programskih vodij, ki organizirajo dogodke evropskega arhitekturnega programa 2021. V pogovorih bodo sodelujoči naslovili teme javnega prostora, krajine, zgradb, vračanja zgodovine, transdisciplinarnosti, sprememb paradigme, feminizma v arhitekturi, dekolonizacije in novih politik.