Ana Roš zablestela s tretjim mestom na seznamu najboljših kuharskih mojstrov na svetu

0
251

V Mehiki so razkrili prestižno lestvico najboljših kuharjev na svetu, The Best Chef Awards, kjer je slovenska kulinarična zvezda Ana Roš zasijala na izjemnem tretjem mestu. Laskavo priznanje ji sledi po nedavno osvojeni tretji Michelinovi zvezdi za njen izjemen prispevek k svetu kulinarike.

Ana Roš, vodja kuhinje v kobariški Hiši Franko, je letos navdušila s svojim edinstvenim pristopom k kulinariki, kar ji je prineslo tretjo Michelinovo zvezdo, najvišjo čast v svetu gastronomije. S tem dosežkom se je uvrstila med elitno skupino svetovnih kuharskih mojstrov.

A presenečenj za letos še ni bilo konec; Na svečanem dogodku so v Mehiki razglasili The Best Chef Awards, kjer je Ana Roš osvojila prestižno tretje mesto. Na vrhu se še vedno trdno držita Španca Dabiz Muñoz in Albert Adria, a Ana Roš se je izkazala in zasenčila vrsto drugih izjemnih kuharjev s svojim izjemnim talentom in strastjo do kulinarike.

Poleg Hiše Franko, ki ostaja epicenter njenega ustvarjanja, je Ana Roš oktobra 2023 odprla tudi bistro Jaz v Ljubljani. S tem je razširila svoj vpliv na slovensko gastronomijo in navdušila ljubitelje fine hrane z novo dimenzijo okusov.

Ana Roš s svojim uspehom ne le potrjuje svojo vodilno vlogo med najboljšimi kuharji na svetu, temveč tudi postavlja Slovenijo na globalni zemljevid vrhunske kulinarike. Njeno mesto na izboru The Best Chef Awards je odraz izjemnega prispevka k svetu gastronomije ter inspiracija tako za domače kot mednarodne kulinarične talente.

Čestitamo Ani Roš za izjemen dosežek ter želimo še več kulinaričnih uspehov in inovacij v prihodnosti.