Top 5 stvari za popoln piknik

0
25

Za popoln piknik je najpomembnejše, da izberemo hrano, ki bo okusna tudi nekaj ur po pripravi, enostavna za uživanje in čiščenje ter ne zahteva veliko pribora. Tukaj je pet glavnih stvari, ki jih morate imeti za uspešen piknik:

1. Hrana in Pijača

Sendviči: Sendviči so osnova vsakega piknika. Lahko jih pripravimo kot zavitke, rolade, polnjene pita kruhke ali klasične sendviče. Izogibajte se majonezi, saj se lahko hitro pokvari. Namesto tega uporabite druge omake, kot so humus ali pesto, ki so bolj stabilne in prav tako okusne.

Prigrizki: Prigrizki so ključni za piknik. Izberite preproste in hranljive možnosti, kot so pretzli, domači krompirjevi čipsi, sveže ali suho sadje, oreščki in krekerji. Ti prigrizki so enostavni za prenašanje in shranjevanje ter bodo zadovoljili vsakega gosta.

Pijače: Hidracija je ključnega pomena, zlasti na vroč dan. Prinesite raznolike pijače, kot so steklenice vode, sokovi in osvežilne pijače. Ledeni vložki ali vrečke z ledom bodo poskrbeli, da bodo pijače ostale hladne, prav tako pa lahko led uporabite tudi za hlajenje hrane.

Omaka: Ne pozabite na dodatke, kot so kečap, gorčica in druge omake, ki jih lahko enostavno zapakirate v majhne kozarčke. Prav tako poskrbite za sol in poper, da bodo vaši sendviči in prigrizki še okusnejši.

2. Posoda in Pribor

Krožniki in kozarci: Izberite lahke, zložljive krožnike, bodisi iz ekološkega papirja, plastike ali bambusa. Priporočamo kompostirne krožnike, ki so narejeni iz obnovljivih vlaken sladkornega trsa, saj so okolju prijazni.

Pribor: Če je možno, uporabite večkratni pribor. Če boste stregli solate, boste potrebovali tudi prijemalke ali servirne žlice. Če prinašate vino ali pivo, prinesite odpirač za steklenice. Ne pozabite na nož in desko za rezanje, ki bosta koristna za rezanje mesa, sira in kruha.

Prtički: Lahki tekstilni prtički so enostavni za prenašanje domov in čiščenje. Če ne želite uporabljati tekstilnih, izberite prtičke iz recikliranega papirja.

3. Čiščenje

Vrečke za smeti: Prinesite dovolj veliko vrečko za smeti, da boste lahko odvrgli vse odpadke in jih pravilno odložili. Prav tako prinesite plastično vrečko za umazano posodo ali pribor.

Plastična folija ali čebelji vosek za ovijanje hrane: Če boste imeli ostanke hrane, jih pospravite tako, da jih zavijete v plastično folijo ali ekološko bolj prijazno čebelji vosek. Prav tako lahko uporabite plastične vrečke ali posode za shranjevanje hrane.

4. Dodatki

Piknik odeja: Odeja za piknik naj bo dovolj velika, da bo udobno sprejela vse obiskovalce in hrano. Lahka odeja, ki se zloži v majhen paket, je prednost, saj jo boste lažje prenašali.

Blazine ali stoli.

5. Prenosni zvočnik

Za ustvarjanje pravega vzdušja na pikniku lahko pripravite glasbeni seznam in ga predvajate preko prenosnega zvočnika. Glasba bo ustvarila prijetno vzdušje, medtem ko vi in vaši gostje uživate v hrani in druženju.

S skrbno izbrano hrano in pijačo, praktičnimi pripomočki za pripravo in čiščenje ter dodatki za udobje in prijetno vzdušje, bo vaš piknik zagotovo uspešen.