Odkrijte Slovenijo skozi oči dr. Janeza Bogataja: Katera njegova dela priporočamo?

0
1132

Dr. Janez Bogataj je eden najpomembnejših slovenskih avtorjev in strokovnjakov na področju kulturne dediščine. Njegove knjige so nepogrešljive za vse tiste, ki jih zanima slovenska kultura, zgodovina in kulinarika. V naši spletni trgovini najdete številne njegove knjige, ki so odlično darilo in vir informacij o Sloveniji. Preden vam razkrijemo, katere njegove priporočamo, pa si oglejmo, kdo dr. Janez Bogataj je in zakaj so njegove knjige tako priljubljene.

Kdo je dr. Janez Bogataj?

Dr. Janez Bogataj je slovenski etnolog, kulturni antropolog, profesor, publicist in avtor več kot 50 knjig, ki obravnavajo slovensko kulturo, kulinariko, običaje, glasbo in ljudsko izročilo. Rojen je bil leta 1947 v Ljubljani, kjer je tudi diplomiral iz etnologije in kulturne antropologije na Filozofski fakulteti.

Svoje življenje je posvetil raziskovanju slovenske kulturne dediščine, s poudarkom na slovenski kulinariki. Med drugim je tudi soustanovitelj Slovenskega etnološkega društva in nekdanji direktor Slovenskega etnografskega muzeja. Za svoje delo je prejel številne nagrade in priznanja, med drugim tudi nagrado Prešernovega sklada za knjigo “Slovenska kuhinja”.

Knjige dr. Janeza Bogataja so izjemno priljubljene med slovenskimi bralci, saj bralcem ponujajo zanimiv in poučen vpogled v slovensko kulturo in tradicijo ter jih navdihujejo za odkrivanje slovenskih okusov.

TOP 5 knjig dr. Janeza Bogataja, ki jih priporočamo

1. Slovenska potica

Ena izmed najbolj znanih knjig dr. Bogataja je Slovenska potica. Knjiga je prava zakladnica znanja o tem, kako speči pravo slovensko potico. Poleg receptov za različne vrste potic, knjiga vključuje tudi zgodovinsko in kulturno ozadje te priljubljene slovenske sladice. Bogatajeva knjiga o potici je vsekakor delo, ki spada na police vsakega slovenskega gospodinjstva.

Knjigo lahko naročite TUKAJ ali s klikom na spodnjo povezavo.

2. Kokoška Fani o Sloveniji

Druga knjiga, ki jo priporočamo, je Kokoška Fani o Sloveniji. Gre za otroško knjigo, ki na zabaven način predstavlja Slovenijo in njeno kulturno dediščino. Otroci se bodo ob branju knjige naučili veliko novega in se ob tem še zabavali.

Knjigo lahko naročite TUKAJ ali s klikom na spodnjo povezavo.

3. Slani, sladki, dobro zviti ŠTRUKLJI

S pomočjo te knjige se boste naučili pripravljati okusne in tradicionalne slovenske štruklje. Knjiga vključuje recepte za štruklje z različnimi nadevi, od sladkih do slanih, in bo zagotovo zadovoljila vaše brbončice.

Knjigo lahko naročite TUKAJ ali s klikom na spodnjo povezavo.

4. Slane in sladke pogače Slovenije

Knjiga vam bo pomagala, da se naučite pripravljati okusne in tradicionalne slovenske pogače. V njej najdete recepte za različne vrste pogač, od sladkih do slanih, ter vam bo pomagala odkriti bogato slovensko kulinarično tradicijo.

Knjigo lahko naročite TUKAJ ali s klikom na spodnjo povezavo.

5. Slovenija – kulturna dediščina na stičišču Alp, Sredozemlja, Panonske nižine in Balkana

Knjiga predstavlja zgodovinska, kulturna in naravna bogastva Slovenije, ki jih morate videti in doživeti. V knjigi je s sliko in besedo predstavljenih 105 področij kulturne dediščine, od človekovega naravnega okolja in bivališč, do družbenih obredij in ustvarjanj na različnih umetnostnih področjih.

Knjigo lahko naročite TUKAJ ali s klikom na spodnjo povezavo.

Knjige dr. Janeza Bogataja so na voljo v naši spletni trgovini. Kupite jih lahko po ugodnih cenah in se naučite pripravljati tradicionalne slovenske jedi ter spoznate bogato slovensko kulturno dediščino. Z naročilom knjig boste dobili dostop do neprecenljivega znanja in izkušenj enega najbolj priznanih strokovnjakov za slovensko kulturno dediščino.

Naša spletna trgovina vam zagotavlja hiter in enostaven nakup, poleg knjig pa boste pri nas našli tudi druga unikatna darila, ki so bila narejena z ljubeznijo v Sloveniji.