Izdelek tedna: kraft pivo LOO-BLAH-NAH

0
408

V tem tednu vam predstavljamo izjemno kakovostno pivo, ki je osvojilo srca pivoljubcev tako doma kot tudi preko meja. Loo-blah-nah, ime, ki morda malce spominja na jezikovno uganko, a skriva odličnost okusa, je naš izdelek tedna.

Začetki pivovarne Loo-blah-nah segajo v leto 2017, ko so se trije prijatelji odločili stopiti na pot ustvarjanja kraft piva, ki bo preseglo vsakdanje okuse. In uspelo jim je! Njihova inovativnost ter vrhunsko poznavanje obrti so privedli do stvaritve izjemnih okusnih harmonij, ki so pritegnile pozornost pivskih sladokuscev širom sveta – zasedli so 2. mesto med finalisti za Pivo Leta 2018, nato pa so leta 2019 prejeli prestižno tretje mesto.

Pivovarna Loo-blah-nah navdušuje s svojim izjemno raznovrstnim pristopom k sestavinam svojega piva, kar je značilno za kraftarje. Njihovo pivo odraža pravo barvno paleto sestavin, pri čemer uporabljajo kar 15 vrst sladov – osem nemških, štiri belgijske in tri angleške. Nemški slad prevladuje količinsko, medtem ko vsebujejo raznoliko kombinacijo ječmenovega, pšeničnega in ovsenega slada. Hmelj je skrbno izbran, s polovico slovenskega hmelja iz kmetije Bosnar v Savinjski dolini. Za angleške stile piva uporabljajo šest različnih vrst hmelja, medtem ko za druge stile vključujejo osem vrst ameriških hmeljev in dve vrsti novozelandskega.

Posebna pozornost je namenjena tudi kvasu, pri čemer se pivovarna Loo-blah-nah lahko pohvali z redkim lastnim kvasom. S petimi različnimi vrstami kvasa, med njimi tudi hišnim, ki je edinstven med slovenskimi kraftarji, zagotavljajo izjemno kakovost in raznolikost okusov. Hišni kvas, vzgojen po angleškem vzorcu, se namnoži v posebni napravi, imenovani propagator, in se uporablja pri ustvarjanju izvrstnih angleških stilov piva.


Poleg vrhunskega piva, pivovarna Loo-blah-nah ponuja še več. Obiščite našo trgovino in odkrijte izbor izvirnega merchandise-a, ki vključuje unikatne majice z njihovim prepoznavnim logotipom – zelenim zmajem.