Živalski vrt Ljubljana ponovno odprl svoja vrata za obiskovalce

0
452

Obiskovalce prav lepo vabimo na obisk in ogled živali od ponedeljka, 18. januarja 2021. Vstop je mogoč med 9. in 16.30 uro ob upoštevanju vseh aktualnih ukrepov za zajezitev epidemije.  Pravila pa v živalskem vrtu veljajo tudi za preprečevanje okužb občutljivih vrst živali, zato obiskovalce pozivamo, da brez izjem upoštevajo navodila ter se ne dotikajo in ne hranijo živali!

Izpad obiska bodo obiskovalci lahko nadoknadili

Vsem imetnikom letnih vstopnic bomo podaljšali možnost koriščenja za obdobje zaprtja živalskega vrta. Imetnikom letne vstopnice 2020 bo vstop omogočen do konca marca 2021. Po tem jim bo na voljo Letna vstopnica 365, ki ne bo več sezonska z veljavnostjo do konca leta, pač pa bo veljavna 365 dni od dneva nakupa. Tudi že kupljene sezonske letne vstopnice 2021 bomo pretvorili v novo letno vstopnico 365, ki bo veljavna 365 dni od ponovnega odprtja živalskega vrta v letu 2021. Letna vstopnica 365 je na blagajni živalskega vrta že na voljo tudi vsem novim kupcem.

Poleg tega bo obiskovalcem zdaj na voljo še polletna vstopnica, ki bo za ceno treh enkratnih obiskov omogočala vstop v prvi ali drugi polovici koledarskega leta.

Zaradi omejitev so dnevne vstopnice z rokom koriščenja do 14. 2. 2021 na naši blagajni na voljo po 1 evro nižji ceni. Prav kmalu bodo na voljo tudi na spletu. 

Prvi mladiči letos

Novoletno jutro je prineslo v čredi alpak prav posebno darilo – mladička, ki smo ga poimenovali Silvester. Skotila ga je mama Bela. Mraz ga ne ovira, saj malčka prekriva gosta bela dlaka, ki ga ščiti pred nizkimi temperaturami.

Ob vhodu v ogradi domačih živali pa vas bodo pozdravili še decembrski mladiči jezersko-solčavskih ovac, ki se igrivo podijo po ogradi ali pa spijo v bližini in pod budnim očesom svojih mam.

Sprehod do severnih jelenov

Še prav posebej vas vabimo na sprehod po zgornjem gozdnem delu vrta, ki je v teh zimskih dneh posebno lep. Na poti obiščite medvede, če se ne bodo zavlekli v brloge, volkove, z novim samcem Aragornom na čelu (prepoznate ga po sivi barvi dlake, samici sta črni), alpske kozoroge, lose in severne jelene.

Lepo vabljeni!

V izogib čakanju v vrsti pred blagajno, obiskovalce obveščamo, da je mogoče vstopnice kupiti preko spleta na https://trgovina.zoo.si/kategorija/vstopnice/ in nakupu po želji dodati 1 € za podporo naravovarstvenim projektom.