Kaj pa če bi to poletje jadrali?

0
16

Pri odločanju kaj početi med počitnicami, nam jadranje najbrž redko pade na pamet. Sploh, če je to nekaj, česar še nikoli nismo počeli. A jadrnice so lahko prava poslastica, ko pride do dopustovanja, sploh, če si radi oddahnete v skritih samotnih zalivih.

Seveda pa vsaka jadrnica potrebuje tudi svojega skiperja oz. izurjenega vodjo posadke. Skiperja lahko tudi najamete (več na ncp-charter.com), lahko pa skiper postanete tudi sami – kaj boljšega, kot biti sam šef svoje jadrnice?

Kako postanem skiper?

Če si želite tega novega podviga v življenju, je seveda prvo vprašanje, kako sploh postati skiper? Temu so namenjene jadralne šole, ki vas izobrazijo od A do Ž glede jadrnic in njihovega upravljanja. Tako kot vsaka druga vrsta izobrazbe, mora tudi ta biti legitimna in licencirana.

Nam najbližja vrhunska šola za jadranje, ki deluje v okviru Royal Yachting Association (RYA), je NCP Charter iz Šibenika na Hrvaškem. RYA je kratica za British Royal Yachting Association, ki je skupaj z American Sailing Association (ASA sailing school) najbolj priznana in največja svetovna šola jadranja na svetu. Je tudi največja in najdlje uveljavljena organizacija po vsem svetu, ki nudi tečaje jadranja, usposabljanja in jadralske certifikate RYA z vrhunskim svetovnim ugledom.

Jadralna šola z renomejem

NCP Charter ima v marini v Šibeniku že od leta 2014 certificiran RYA trening center, kjer vas bodo naučili pravega pomena življenja na odprtem morju. Vse njihove tečaje jadranja vodijo visoko strokovni, popolnoma predani, zelo usposobljeni in izkušeni inštruktorji jadranja, z obsežnim znanjem in izkušnjami o jadranju na obsežni floti sodobnih in udobnih motornih jaht, jadrnic in katamaranov.

V okviru njihovega izobraževanja za skiperja se boste naučili vsega potrebnega teoretičnega in praktičnega znanja, ki je potrebno, da lahko samostojno jadrate. Vsi RYA tečaji jadranja (Certified RYA training courses) potekajo na vrhunsko vzdrževanih plovilih, ki ustrezajo strogim RYA standardom:

  • Tečaji križarjenja z motornim čolnom potekajo na Prestige 420 Fly,
  • Tečaji jadranja potekajo na Grand Soleil 43,
  • Tečaji vožnje z gliserjem pa potekajo na Brig Navigator 610L.

Številni bonusi jadralnega centra NCP Charter

Samo znanje jadranja pa ni dovolj – treba je tudi vedeti katere so najboljše lokacije za popoln poletni oddih. Tekom izobraževanja vam bodo njihovi inštruktorji predali tudi znanje o:

  • najboljših jadralnih poteh na Hrvaškem,
  • najboljših mestih za sidranje in kopanje,
  • točkah, kjer lahko srečate delfine,
  • kjer si lahko ogledate in posnamete spektakularne Instagram-vredne razglede in sončne zahode v bližnjih narodnih parkih in
  • kje so najboljše restavracije na hrvaški obali in otokih, ki ponujajo okusne sveže ujete ribe in najboljša vina.

Njihova izjemna lokacija, ekspertiza, zagotovljeni popolni pogoji za učenje jadranja in široka ponudba modernih plovil je prepričala in izbrusila že številne jadralce. Bodite to poletje med njimi tudi vi in se podajte na svojo novo avanturo!