Širitev SoftNet-a na Kitajskem in prodor v Indonezijo

0
490

Softnet postaja močen igralec na balkanskem trgu in po svetu, kjer upravlja svoje napredno mednarodno omrežje, ki omogoča zagotavljanje visokega nivoja telefonskih, podatkovnih in dodatnih storitev. So eni redkih slovenskih podjetij, ki posluje na Filipinih, medtem ko so na Kitajskem prisotni že 15 let. V skladu s svojo vizijo širjenja po jugovzhodni Evropi in Aziji je SoftNet v teh regijah zgradil najbolj napredno IP omrežje.

Na Kitajskem se je njihova poslovna pot začela tako, da so najprej pridobili stranke in posel. Šele po sklenitvi posla so tudi ustanovili podjetje in zaposlili kompetenten kader. Trenutno imajo na Kitajskem zaposlene tri ljudi, v nadaljevanju pa planirajo širitev pisarne in zaposlitev dodatnih kadrov. Direktor podjetja Softnet Andrej Boštjančič pravi, da se je po treh letih na Kitajskem poslovno življenje ponovno zagnalo. »Pred tem so skoraj vsi delali od doma, sedaj pa so lažji pogoji za sklepanje poslov in iskanje primernega kadra,« je pojasnil.

Direktor podjetja Softnet Andrej Boštjančič Foto RTV Slo

Na Kitajskem je vzpostavljen ritem, ki je veljal pred epidemijo covida-19. Maske se sicer še vedno nosijo na podzemni železnici, sicer pa v nakupovalnih središčih in v pisarni niso več obvezne. Prav tako lahko sedaj ponovno potujejo po celotnem svetu, kar olajša njihovo organizacijo, saj lahko potujejo tja brez obvezne karantene in je za vstop dovolj le PCR-test. Transport je nekoliko otežen in v zadnjem času postaja tudi vedno večji strošek. »Pričakujemo skok aktivnosti v prihodnje,« je še ocenil in dejal, da poskušajo zagnati še projekt v Indoneziji, medtem ko so že vzpostavili delovanje v Šanghaju in Hong Kongu. »Sedaj nas čaka izziv s sestavo prave ekipe, ki bo zasledovala cilje naše organizacije,« je sklenil.

Podjetje SoftNET obeležuje 27-letnico delovanja, pred dobrimi štirimi leti pa so na slovenski trg vstopili kot tretji ponudnik virtualnega mobilnega omrežja oziroma kot sedmi ponudnik mobilne telefonije. Njihova prednost je, da lahko podjetjem, tudi največjim, zagotovijo celostne telekomunikacijske storitve, ki so v celoti prilagojene potrebam posameznega podjetja. Strankam nudijo vso podporo na enem mestu, so hitro odzivni in prilagodljivi. Prisotni so v 17-ih državah: poleg Slovenije še na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Severni Makedoniji, Nemčiji, Avstriji, Bolgariji, Romuniji, Albaniji, Rusiji, na Kitajskem, v Singapurju, Vietnamu in na Filipinih. V Sloveniji imajo 18 zaposlenih, po vsem svetu pa več kot 55.