Kaj je za vas bolj pomembno:

  • koliko energije imate vsak dan za delo ali
  • koliko vam uspe narediti od prioritet, ki ste si jih postavili?

Pravzaprav je pomembno oboje. Kako si zagotoviti dovolj energije, da naredimo vse tisto, kar je za nas pomembno in koristno? Ena od skrivnosti, ki vam jih zaupam v tem nasvetu je, da poskrbite za pravi izvor strasti in discipline in to so vaši cilji. Ampak ne katerikoli cilji.

Ključno je, da imate cilje, ki si jih želite doseči in ne samo tiste, ki jih morate doseči. Če nimate ciljev, ki si jih želite doseči (poslovno ali privatno), ne izkoriščate tistega dodatnega vira energije, da ste bolj učinkoviti in zadovoljni v življenju.

Nemogoče je, da bi imeli v življenju samo to, kar si želimo. A če si nečesa ne želiš, potem tega niti dobiti ne moreš, kajne?

Vrhunski dosežki se ne zgodijo naključno.

Zato si postavite tiste cilje, ki vas »vlečejo« in zaradi katerih boste ob petih zjutraj skočili iz postelje, če bo treba. 

Ko se približujete cilju, boste sicer bolj motivirani, da ga dosežete, a se pojavi tudi želja po odlašanju (bom jutri…). Tukaj se vključi disciplina, ki pomaga, da »stisnemo« do konca in naredimo nekaj, na kar smo izjemno ponosni. Lahko povem iz lastne izkušnje, kosem marca 2021 zaključeval mojo knjigo (R)Evolucija vodenja. Strast je bila prisotna predvsem v prvi polovici knjige. Bolj, ko sem se približeval koncu pisanja, več je bilo potrebno discipline in doslednosti, da sem spisal 400 strani priročnika, ki je (ponosno zapišem) naslednjih dveh letih postala prava uspešnica. Jeseni prihaja nadaljevanje, za kar je strasti dovolj, potrebna bo predvsem…disciplina ????

Strast ni dovolj. Strast nas ponavadi spodbudi, da se lotimo in začnemo.

Da zaključimo uspešno in učinkovito, potrebujemo predvsem disciplino.

Izkoristite to v vaših prihodnjih strastno – discipliniranih podvigih, da boste dosegli in več tega, kar si resnično želite.