Povsod je lepo, a doma je najlepše

Dve knjigi in tisoč sto ena ideja za doživetja doma

0
510

Danes, v četrtek, 6. julija, je v Knjigarni Konzorcij potekala predstavitev knjižnih uspešnic – sedme izdaje Knjige Slovenija, 1000 idej za dopust doma in osvežene izdaje Jezera Slovenije, naj 101 jezero.

Knjigi sta edinstvena vodnika, namenjena tako tujim gostom kot domačinom, ki bi radi spoznali svojo državo, izkusili edinstvena doživetja in poiskali namige za izlet, oddih ali dopust kar doma.

Jezera Slovenije, naj 101 jezero, je knjiga, ki prepriča s svojo fotogeničnostjo in iskrivimi poosebljenimi zapisi izbranim jezerom. Knjiga Slovenija, 1000 idej za dopust doma, je zakladnica navdiha in idej za spoznavanje vseh slovenskih regij, vključno s seznami najboljših restavracij, znamenitosti, posebnostmi in doživetji. Sta knjigi, ki ju bomo prelistali vsakič, ko si bomo zaželeli odkriti nove kotičke Slovenije.

Povsod je lepo, a v Sloveniji najlepše

Na okrogli mizi, ki jo je vodil Niko Slavnič, direktor mednarodne založbe The Slovenia, so sodelovali Dr. Peter Kamien, Yuri Barron in Manca Korelc ter odstrli svoj pogled na zeleno državo na sončni strani Alp s perspektive tujcev, ki sta Slovenijo vzela za svojo državo in Kočevke, ki se je v jezera zaljubila, še preden se je tega v polnosti zavedala. 

Dr. Kamien je nemški urednik, psiholog, strokovnjak za marketing in oglaševanje ter avtor nove nemške izdaje Knjige Slovenije, ki pa ni zgolj prevod, ampak izvirna osvežena izdaja. V Slovenijo ga je pripeljal posel, zadržala ljubezen, o Sloveniji pa pripravi, da je s turističnega vidika popolna država.

Odgovorni urednik turističnega vodnika In Your Pocket in njegov solastnik Yuri Barron že od leta 2009 nad Slovenijo navdušuje tuje popotnike z zapisi v turističnem vodniku In Your Pocket. Američan, ki se je po spletu okoliščin leta 2007 znašel v Sloveniji, rojstni državi dedka po mamini strani, je za Knjigo Slovenije prispeval nešteto zapisov o krajih, nad katerimi se je navdušil tudi sam.  

Manca Korelc je srčna raziskovalka jezer, zagrizena športnica in po rodu Kočevka, zato ne preseneča, da je njeno najljubše Kočevsko oziroma Rudniško jezero, na katero jo veže mnogo spominov iz mladosti. Sama pravi, da jezera ne obiščeš, temveč ga doživiš – sama jih je do danes doživela že 1451.

Dve knjigi, štirje jeziki, neskončno število idej

Knjiga Jezera Slovenije, naj 101 jezero, je vir inspiracije za vse letne čase. Za poletno osvežitev, pomladna in jesenska raziskovanja, zimska naravna drsališča, za romantične pobege, športne dosežke, osvojene vršace in dih jemajoče razglede. Na voljo v angleškem in slovenskem jeziku bo navdušila prav vsakega, ki v odsevu modrine išče umirjene in izjemne kotičke.

Knjiga Slovenija, 1000 idej za dopust doma, je rezultat skupnega dela tujih novinarjev, ki Slovenijo predstavijo na nov in dinamičen način. V angleškem, nemškem in francoskem jeziku nosi podnaslov 1000 bucket list ideas oziroma slovensko, idejni seznam kaj vse doživeti in obiskati. V njej bo bralec našel več kot 1000 idej za raziskovanje Slovenije, spoznal njene posebnosti, znamenitosti, najboljše restavracije, dogodke ter ultimativna doživetja, ki jih je moč najti le na sončni strani Alp.

Poletni knjižni klasiki sta na voljo na prodajnih mestih knjigarne Mladinska knjiga in na spletni strani www.the-slovenia.com/darila.