Kaj bo na naših krožnikih po koncu pandemije?

0
468

COVID-19 ni spremenil globalnih mega trendov na področju hrane in pijače, je pa vsekakor privedel do nekaterih ključnih sprememb v dojemanju pomembnosti kakovostnega prehranjevanja.

Na področju prehranjevanja se izrisujejo smernice, pogojene z epidemijo pa tudi z željo po varovanju okolja. Leto, ki je vse obrnilo na glavo, je spremenilo naš način prehranjevanja, pretrgalo verigo med gostinci, lokalnimi dobavitelji in turizmom. Vse glasnejše so tudi pobude k uživanju hrane in pijače lokalnih proizvajalcev, hrane rastlinskega izvora pa tudi vračanja k tradiciji po načelih trajnosti in sobivanja številnih pridelovalcev različnih visoko kakovostnih surovin. Kakšna bo kulinarična filozofija po koncu pandemije, kako se bodo premešale karte in kdo bodo novi gastronomski gostje?

Družbena odgovornost gostinskih podjetij, zavestna izbira sestavin ter vsebnost koristnih snovi za krepitev imunskega sistema so le nekatera izmed mnogih novih kulinaričnih meril, ki se jih tako gostje, kot gostinci dobro zavedajo. O tem kaj točno naš še čaka in kako se soočiti z novimi kulinaričnimi trendi, se bomo pogovarjali z našimi gosti, strokovnjaki s področja gastronomije, kulinarike in turizma.

Vabimo vas na CPOEF E-TALK o prihodnosti gastronomije, 18. marca od 15:00 do 16:00 ure.

Gosti:

Kaja Sajovic: moderatorka pogovora, mednarodno uveljavljena novinarka s področja gastronomije, soavtorica slovenske gastronomske strategije in knjige Sonce in dež, ki je nastala v soavtorstvu s priznano kuharsko mojstrico Ano Roš.

Uroš Štefelin: Chef, kogar kuharska filozofija oživljanja slovenskih sestavin in jedi, njihovo posodabljanje in predstavljanje bogastva naše dežele preko jedi s sodobnimi tehnikami, je Vili Podvin prislužila tudi Michelinovo zvezdico 2020.

Grega Rozman: Slovenski olimpijski kuhar, ki se je predstavil med drugim z vrhunskimi jedmi na osnovi koncepta “plant-based” v različnih tekmovalnih kategorijah. V Vili Bled je kot protokolarni chef JGZ Brdo uveljavil nove prehranske smernice za najzahtevnejše goste.

Evgen Benedik: Doktor znanosti s področja prehrane in docent na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, ki med drugim raziskuje tudi prehrano v vesolju.

Kris Pavlin: Soustanovitelj podjetja The Amaze Foods, ki je združilo odgovornost do okolja, potrebo po spremembi z razvojem novega 100% plant-based koncepta.

Udeležba je brezplačna. Prijava tukaj.