Forbes izpostavil Slovenijo kot eno najbolj romantičnih destinacij za Valentinovo

0
322

Ameriški Forbes povzema potovalni portal European Best Destinations, ki je Slovenijo, natančneje Špičnik, vključil na seznam destinacij, ki jih je vredno obiskati na praznik zaljubljenih.

Članek v ameriškem Forbesu povzema potovalni portal European Best Destinations, ki predstavlja tematike s področja evropske kulture in turizma. Slovenijo je medij vključil na seznam destinacij, ki jih je vredno obiskati na praznik zaljubljencev. Čeprav so se, kot navaja Forbes, sanje o romantičnem pobegu za Valentinovo zaradi epidemije razblinile, je sedaj odlična priložnost za razmislek o skupnem oddihu, morda rezerviraciji in oblikovanja načrtov z  ljubljeno osebo za čas, ko bodo potovanja ponovno možna. 

Članek govori o alternativah tradicionalnim destinacijam za zaljubljene, za bolj izviren in avtentičen romantični oddih. V Sloveniji so izpostavili Špičnik v vzhodnem delu Slovenije, le streljaj od Maribora, kjer se nahaja pot v obliki srca. Celotno državo opisujejo kot deželo, »ki združuje naravo in kulinariko ter ponuja krasne razglede«. Predlagajo, da se na romantično pot po Sloveniji odpravite z avtomobilom. Le nekaj minut stran od Maribora vas čaka, po njihovih besedah, »eden najbolj romantičnih krajev v Evropi«, Špičnik, kjer se cesta v obliki srca vije med hribi posejanimi z vinogradi. Poudarijo tudi, da je regija poznana po izjemnih vinih in predlagajo okušanje. 

Vir: STO