Izlet na jezero na Zvohu

0
1102

Spreminja obraze, kot se spreminja svetloba in plešejo oblaki

Jezero na Velikem Zvohu je najvišje ležeče akumulacijsko jezero v Sloveniji. Veliki Zvoh je tudi najvišja točka priljubljenega smučišča Krvavec, tako da se jezero ponaša z veliko presežniki. Ustvarjeno je bilo za umetno zasneževanje smučišča, poleti pa je prekrasna točka za pohodniški počitek.

Odkrijte več idej kam na izlet po Sloveniji tukaj

Jezero je zagotovo posebno zaradi svoje lege in prečudovitih odsevov oblakov, ki iz jezera ustvarijo zrcalo.

Na jezeru je organizirana tudi najvišja regata v Evropi na skoraj 2000 metrih; takrat jezero postane prav posebno prizorišče te edinstvene športne prireditve tako za tekmovalce kot tudi za gledalce.

Povabite se med prelepe gorske panorame okoli Krvavca

Parkirate lahko pri hotelu Krvavec in se odpravite na krasen pohodniški izlet mimo Dolge Njive, na Vrh Korena, po grebenu Jež do jezerca na Zvohu in se vrnete k avtu. Izlet lahko podaljšate še do Kompotele ali po Kalškem grebenu do Kokrškega sedla.

Obiščite jezera v Sloveniji tukaj

Planina Krvavec je zelo priljubljena destinacija za poletne aktivnosti, saj lahko poleg izjemnih pohodniških poti preizkusite tudi bike park, pustolovski park in celo vrsto raznoraznih aktivnosti, tudi za družine. Tukaj je tudi veliko počitniških hiš in brunaric.

Zakaj sem izbrala to jezero? Jezero na Zvohu me je obogatilo z nepozabnim doživetjem, ko je s plešočimi oblaki, zrcalnimi odsevi, izjemno barvo in gorskimi panoramami ustvarilo popolnost.