Večerja v Grajskem vinogradu

0
1112

Restavracija Strelec in Ljubljanski grad predstavljata nov gastronomski produkt – večerjo v Grajskem vinogradu s chefom Igorjem Jagodicem. Gre za inovativno doživetje, kjer se obiskovalci prepustijo vrhunskemu kulinaričnemu razvajanju, ki temelji na sezonskih vrtninah in lokalnih sestavinah ob vinski spremljavi.

Gre za inovativno doživetje, kjer se obiskovalci prepustijo vrhunskemu kulinaričnemu razvajanju ob vinski spremljavi v čarobnem Grajskem vinogradu, ki se razprostira na južnem pobočju Grajskega griča. Od leta 2016 je tam zasejanih 1050 trt grajskega belpina in rdečegrajca.

Pethodna večerja chefa Igorja Jagodica vsebuje sezonsko pridelane vrtnine, sadje, lokalne mesnine in kvalitetne sestavine lokalnih pridelovalcev. Do vinograda Vas iz Grajskega parka v smeri drevoreda vodijo oznake. Če bi prišli po Cesti kmečkih uporov, ki vodi na grad, pa proti vinogradu zavijte levo na velikem cvetličnem ovinku. V vsakem primeru pa Vam priporočamo udobno obutev.

Chef Igor Jagodic iz Restavracije Strelec je bil skupaj z ekipo za svoje kulinarične dosežke nedavno deležen prestižnega Michelinovega priznanja »The Plate«, drugo leto zapored pa je osvojil štiri kape in 17 točk po kulinaričnem vodniku Gault & Millau.

Napovedan nov datum Večerje v Grajskem vinogradu je 19. avgust, s prijavami na [email protected].

Dodatne informacije so vam na voljo na povezavi

Vir: Kaval Group

Foto: Peter Irman