Sladka in slana drožomanija ter sveže spečen drožprojekt Anite Šumer

0
711

Anita Šumer danes predstavlja svoj najnovejši projekt in knjigo Sladka in slana drožomanija.

Kaj bomo našli v drugi knjigi Anite Šumer?

Anita Šumer odgovarja, da bo druga knjiga Slana in sladka drožomanija je nadgradnja prve knjige: “kjer ne razlagam več osnov, ki so v prvi knjigi tako temeljito in podrobno razdelane, vsebina se torej NE ponavlja“. Namenjena je vsem, ki že uspešno pečete z drožmi in želite nadgraditi svoje znanje ter droži uporabiti res povsod. V knjigi vas čakajo številni inovativni načini še poudarja Šumerjeva.

Kaj boste našli v drugi knjigi na 304 straneh?

  • več kot 77 receptov za slane in sladke drožbrote ter tudi za uporabo starega kruha in drugih pekovskih izdelkov, ni toliko receptov za kruh kot v prvi knjigi,
  • sladki drožni nastavek pod lupo, podroben postopek priprave, zakaj ga uporabljati, kako izvesti SOS, če se nam zakisa ( v prednaročilu tudi dostop do videoposnetka),
  • podroben opis sestavin za slano in sladko peko,- pravilen zapored dodajanja sestavin in zakaj,
  • razlike med krajšo in daljšo fermentacijo,- uporaba različnih premazov pred peko in po njej,- nasveti za peko,
  • diagram slane in sladke peke (ob upoštevanju krajše in daljše fermentacije),
  • vsi recepti imajo svoje fotografije,
  • prostor za vaše recepte in beležke,
  • 12 podrobno opisanih in fotografiranih postopkov oblikovanja in priprave (npr. obogatenega testa, dvobarvne potice, prest, pogače, fougasse, pletenice, baglov, pogače, babke …)

Sliši se naravnost čudovito oziroma drožasto!

To pa še ni vse nam zagotavlja Anita Šumer. Od vsake prodane knjige sta 2 € namenjena društvu Humanitarček za projekt Vida, ki omogoča starejšim dostojno življenje, v prednaročilu dobite še številna darilca (takoj po plačilu e-recept, po izidu dostop do videoposnetka, popuste in ugodnosti pri partnerjih). Knjiga izide v prvem tednu junija 2020. Takrat bo tudi odposlana.

Knjiga ne bo na voljo v trgovinah in knjigarnah. Naročite jo lahko tukaj.