Kulinarika, smučanje in zabava, to je Gourmet Cup Ljubljana

0
156

Gourmet Cup Ljubljana, kulinarično-smučarski spektakel, ki že leta združuje najboljše iz sveta kulinarike, smučanja in zabave, je ponovno navdušil tako ugledne gostinske profesionalce kot tudi ljubitelje dobrega okusa in adrenalinskega smučanja.

Letošnje izvedbe, ki je potekala 4. marca na Krvavcu, se je udeležilo rekordno število obiskovalcev, med njimi mnogo priznanih kuharskih mojstrov, gostincev, vinarjev in dobaviteljev. Ta množična udeležba jasno dokazuje, da je družabna dinamika, ki jo prinaša Gourmet Cup, nepogrešljiva v slovenski gostinski krajini.

Na dogodku so izstopali tudi mladi talenti s področja kulinarike, ki so se pod mentorstvom priznanih kuharskih mojstrov izkazali s svojo kreativnostjo in inovativnimi jedmi, kar je le še dodatno okrepilo prestiž tega že uveljavljenega dogodka.

Promocija gostinskega poklica in druženje kolektivov

Gourmet Cup Ljubljana, vrhunski dogodek na Krvavcu, ki združuje kulinarične mojstre, gostince, vinarje, dobavitelje ter navdušene ljubitelje kulinarike, ni zgolj sinonim za izjemno hrano in zabavo, temveč tudi platforma za spodbujanje gostinskega poklica med mladimi ter neprecenljiva priložnost za izvajanje učinkovitega timbildinga in ustvarjanje novih poslovnih vezi v gostinski industriji.

Organizira ga ugledno podjetje Jezeršek gostinstvo, v tesnem sodelovanju s partnerji dogodka, Turizmom Ljubljana, RTC Krvavec in Koželjem, Hiša dobrih vin, ki letos obeležuje že osmo uspešno izvedbo.

Martin Jezeršek, direktor podjetja Jezeršek gostinstvo, pojasnjuje: »Veseli nas, da se je dogodka udeležila takšna množica ljudi. Predvsem pa smo ponosni na dejstvo, da so se dogodka udeležili kolegi gostinci, vinarji in dobavitelji iz cele Slovenije. Pri tem se ne gledamo kot na konkurenco, temveč kot na enotno skupnost, ki se na takšnih dogodkih združuje in povezuje. Za nas je ključnega pomena graditi in negovati tovrstne medsebojne odnose, saj verjamemo v moč sodelovanja in soustvarjanja skupnega kulinaričnega prostora. Veseli smo, da se dogodku radi pridružujejo tudi mladi talenti iz gostinskih šol, kjer lahko ustvarjajo in se predstavijo.«

Gourmet zajtrk za energijo in medalje za hitrost

Dogajanje se je začelo z obilnim Gourmet zajtrkom, kjer je kuharska mojstrica Karmen Kozjek z Dvora Jezeršek razvajala udeležence s posebnim Ljubljanskim zajtrkom, vključno z okrepčilno zeliščno kapučino juho Valentina Vodnika in zmajevim piškotkom. Mercator je poskrbel za zdrav in polnovreden zajtrk z ekološko pridelanimi in visokokakovostnimi izdelki linije BIO ZONE. Na drugi strani je s svojim štajerskim temperamentom in originalno Pohorsko šunko razvajal Filip Flisar, ki je poskrbel, da so se tekmovalci na progo podali siti in polni energije.

Sledil je žreb startnih številk in tekma za Gourmet pokal, kjer se je 97 smučarjev in deskarjev v šestih kategorijah potegovalo za najvišje stopničke. Direktor RTC Krvavec Jani Janša je s ponosom otvoril tekmo, medtem ko se je nekdanji profesionalni smučar prostega sloga Filip Flisar kot predtekmovalec na progo podal kar vzvratno. Poleg medalj in izbrane penine Estate Selection iz hiše Puklavec Family Wines so bili najhitrejši tekmovalci nagrajeni s številnimi privlačnimi nagradami.

Najhitrejšemu med vsemi tekmovalci, Luki Pančurju iz podjetja ARONA kreativa, je pripadlo nepozabno poletno doživetje za dve osebi na Krvavcu (RTC Krvavec), medtem ko je najhitrejši med gostinci, Tadej Prebil iz Kavarne LUNCA, prejel prav posebni nagradi – triletni najem profesionalnega pomivalnega stroja (Winterhalter) in enoletni najem profesionalnega ledomata (Pulito Solutions).

Na stopničke Gourmet pokala so letos s ponosom stopili:

Gostinke:
Žerovnik Helena (Hotel Planinka)
Trobec Manja (Kevder-Hotel Pok)
Šuc Špela (Gostilna pri Mari)

Gostinci:
Prebil Tadej (Kavarna Lunca)
Erbežnik Gregor (Okrepčevalnica Lačni Kekec)
Grm Januš (Dine.si)

Vinarji
Jaunik Domen (Vina Jaunik)
Konrad Toni (Konrad Wine)
Gselman Toplak Matija

Deskarji
Orešnik Krištof (Grič)
Pančur Luka (Drive caffe)
Gorazd Šorn

Skupno moški
Pančur Luka (ARONA Kreativa)
Prebil Tadej (Kavarna Lunca)
Erbežnik Gregor (Okrepčevalnica Lačni Kekec)

Skupno ženske
Stevič Hana (Molinet – Hiša čokolade)
Žerovnik Helena (Hotel Planinka Jezersko)
Kajzer Helena (PROprima)

Domači okusi mladih talentov in fini okusi za najzahtevnejše

Gourmet Cup Ljubljana si zadnja leta vse bolj prizadeva tudi za razvoj mladih talentov in promocijo gostinskega poklica med mladimi. Tako so udeleženci na dogodku lahko okušali kreativne jedi nadobudnih dijakov in študentov sedmih gostinskih šol, ki so jih pod mentorstvom slovenskih kuharskih mojstrov pripravljali na temo ‘slovenski street food.

Poskrbljeno tudi za brezskrbno udobje in nepozabno zabavo

Tudi letos je za brezskrbno udobje mladih talentov, šolskih mentorjev in chefov ter ekipo osebja in organizatorjev s svojimi vrhunskimi oblačili poskrbel Colmar. Na Plaži Krvavec so lahko udeleženci občudovali legendo Ford Bronco, ameriškega mišičnjaka, odličnega za nepozabna doživetja po brezpotjih. Poleg tega je bilo za nepozabno vožnjo udeležencev poskrbljeno z vozili pick-up, ki sta prejela laskavi naslov, evropski pick-up leta, to sta: nepremagljivi Ford Ranger Raptor, in osupljivi Ford Ranger Wildtrak. Vsa logistična podpora je bila v rokah najzanesljivejšega sodelavca, ki je prav tako osvojil naslov evropski dostavnik leta, to je najnovejši Transit Custom. S kančkom sreče pa bodo lahko tudi udeleženci dogodka uživali teden dni nepozabnega druženja z električnim Ford Mustangom Mach-E, saj bodo med vsemi prijavljenimi na Gourmet Cup Ljubljana izžrebali Fordovo doživetje.

Druženje na snegu je popestrilo nepričakovano glasbeno presenečenje. Udeležence dogodka sta kar na strehi objekta Plaže Krvavec presenetila člana zasedbe Retro bend in s smučarskim hitom Cik Cak vročico zabave dvignila na sam vrhunec. Après ski zabavo je zaključil priljubljeni slovenski pevec in kitarist Samuel Lucas, ki je skupaj z bendom poskrbel za nepozaben zaključek večera.

Prva Gourmet večerja na zajli z Michelinovo zvezdico

Na zaključku dogodka v torek, 5. marca, so prišli na vrsto vsi ljubitelji kulinarike in se na Gourmet večerji na zajli, v organizaciji Jezeršek gostinstva, pustili razvajati gostujočemu ljubljanskemu chefu prejemniku Michelinove zvezdice in zelene zvezdice – Luku Koširju z Griča. Gostom kulinarične ki je gostom postregel s sodobnimi Okusi Ljubljane. Postregel je avtorsko jed iz kakovostnih lokalnih sestavin in fermenti – goveja rebra, v loju zorjeno zelje, korenje nukazuke. Za sladico je tudi tokrat poskrbel Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof, ki je skupaj s folklorno skupino iz Cerkelj vsem gostom v koči Sonček na Krvavcu pričaral nepozaben večer.