Vinski festival Brda&Friends 2024

0
21

Po lanski uspešni premierni izvedbi se je tudi letos odvil tradicionalni vinski dogodek Brda&Friends Wine Festival. Tako kot lani so tudi letos za izvedbo dogodka uporabili čudovito kuliso Vile Vipolže, letošnji datum izvedbe dogodka je bil 11. maj 2024.


Na samem festivalu so obiskovalci lahko degustirali kar 60+ vinskih hiš tako iz Goriških Brd kot tudi tuje vinske hiše (Italija, Avstrija, Hrvaška, BIH…). S pestro mednarodno udeležbo so Goriška Brda ponovno pokazala vso širino in odprtost, katero premorejo naši izjemni vinogradniki.

Naj obenem pristavim, da večina povabljenih tujih vinskih hiš v tem trenutku ni prisotna na slovenskem tržišču, tako da bodo obiskovalci lahko pokušali popolnoma nova vina in obenem poklepetali ter se spoznali z vinarji” je povedal David Lipovšek iz Vinoteke Brda.

Poleg vrhunske kapljice so družbo vinarjem delali še butični kulinarčni ponudniki (Sirarstvo Orešnik, Domačija Čilčevi, Kmetija Pr Lukčevih …) ter vrhunske restavracije ( Bistro Štorja, Termika Lijak, Restavracija Marina Portorož, Georgie Bistro…). Za češnjo na torti jih je spremljal v ozadju še angelski glas sopranistke Urške Kastelic z glasbenim presenečnjem. Po samem dogodku pa je sledila še sproščena zabava z DJ Adriano Roj.

Na tem mestu se zahvaljujem vsem letošnjim/lanskim obiskovalcem festivala, Občini Brda, ZKTMŠ Brda in vinskim hišam za vso podporo ter nenazadnje celotni ekipi, katera je pripomogla k vrhunski izvedbi dogodka Brda&Friends Wine Festival” je še dodal Lipovšek.