Destilarna Krucefix – kjer se okusi prepletajo s tradicijo in inovacijo

0
588

Destilarna Krucefix, edinstvena družinska craft destilarna, že petnajst let izdeluje likerje in žgane pijače, ki presegajo okvire običajnega. S ponosom združujejo tradicionalne postopke s sodobinimi pristopi in ustvarjajo okuse, ki očarajo z močnimi aromami gorskega rastlinja, ujetimi v prvinska žganja in likerje Krucefix.

Dejavnost, ki se je iz strasti do izdelave likerjev in žganih pijač razvila iz hobija v nekaj večjega, še vedno trdno stoji na temeljih družinske tradicije, vendar se je preoblikovala v moderen posel. Ohranjajo svoje korenine in spoštujejo stare recepte, ki so se prenašali iz roda v rod.

Ekipa pri Krucefixu verjame, da je prava energija v rokah, ne pa v strojni mehanizaciji. Vsaka stopnja proizvodnje, od priprave surovin do stekleničenja, je izvedena ročno. Tudi njihova osnova za žgane pijače temelji na lastni recepturi.

V njihovi ponudbi najdemo trenutno že preko 60 različnih okusov likerjev in žganih pijač iz najrazličnejših naravnih sestavin. Rastlinje, ki tvori osnovo za njihove pijače, raste na pobočjih Kriške gore, med 800 in 1200 metri nadmorske višine, kjer kljubuje izzivom ledenih zim in vročih poletij. Poleg tega imajo na voljo dva zeliščno-sadna vrta – eden neposredno ob destilarni in drugi pod okriljem projekta Nature 2000 na Bledu – kjer ročno nabirajo sestavine za svoje izdelke.

Ročno nabiranje, tradicionalna dvojna destilacija, maceracija in fina obdelava – vse te faze se prepletajo v njihovem procesu, s čimer lahko zagotavljajo najboljše okuse in arome ter konstantno kvaliteto žganih pijač in likerjev.

Destilarno Krucefix lahko tudi osebno obiščete. Ponujajo vam možnost ogleda proizvodnje, degustacij ter spoznavanja njihovih izdelkov in postopkov.

Njihova pozornost do detajlov ter nenehna predanost kakovosti so tisto, kar pri destilarni Krucefix resnično izstopa in vleče ločnico med njihovimi izdelki in konkurenco.

Ko razmišljate o darilu, ki bi bilo edinstveno, okusno in pustilo trajen vtis, se spomnite na Krucefix likerje. Ne samo, da so izjemnega okusa, temveč so tudi prikaz tradicije in kvalitete. Krucefix likerji so odlično darilo za vsako priložnost, ki bo zagotovo navdušilo vsakega prejemnika.