Chef’s Gourmet: povezovanje slovenskih chefov in dobaviteljev

0
466

Slovenski chefi ogromno časa na dnevni ravni porabijo za nakupovanje in naročanje svežih sestavih, ki se v popoldanskem in večernem času izvrstno medseboj dopolnjujejo na krožnikih njihovih kulinaričnih kreacij.

Po številnih pogovorih in srečanjih s slovenskimi chefi smo spoznali, da porabijo ogromno časa pri naročanju surovin in svežih sestavin, bodisi z obiskom najbližje tržnice, lokalne kmetije ali specializirane trgovine. Prav tako, si slovenski chefi želijo preizkusiti nove sestavine za kreacijo novih menijev s katerimi bodo še naprej razveseljevali in razvajali svoje stranke.

Chef’s Gourmet je nova platforma v Sloveniji, ki je namenjana izključno povezovanju slovenskih chefov z lokalnimi pridelovalci in kmeti. Zbrali smo najboljše slovenske ponudnike in kmetije, ki ponujajo kvalitetne sestavine ter tako olajšali delo, predvsem pa naročanje in nakupovanje sestavin chefov iz slovenskih gostiln in restavracij. Namen platforme ni samo olajšanje povezovanja med slovenskimi chefi in pridelovalci kakovostnih sestavin, pridelkov in surovin, temveč, je tudi organiziranje prevoza od pridelovalca do “kuhinje” chefov.

Slovenskim chefom bo tako na voljo spletna trgovina z izbranimi slovenskimi ponudniki in pridelovalci sestavin in drugih končnih produktov, ki jim jih bomo dostavljali na ponavljajoči se tedenski ali mesečni ravni. Chef’s Gourmet bo tako ne samo olajšala povezovanje chefov s pridelovalci, temveč zmanjašala število ur naročanja sestavin na tedenski ravni in jim odvzela skrb nad samo dostavo.

Na spletni trgovini Chef’s Gourmet bodo tako slovenski chefi našli vse od sezonskih in težje dobavljivih živil oziroma sestavin, najboljših slovenskih vin in drugih žganih pijač, mlečne izdelke (kot so siri, skute, mleko, jogurti itd.), mesne izdelke, ribe, zelišča in še več. Vsako sezono bomo izbrali najboljše dobavitelje, ki ponujajo chefov asortiman različnih sezonsko in težje dobaviteljivih živil.

Kot dodatek k novo nastali platformi bomo organizirali tudi serijo gastronomskih dogodkov. V okviru slednjih bomo izvedli različna predavanja, okrogle mize in kot “češnjo na vrhu smetane” t.i. speed dating, ki bo namenjen osebnemu stiku in spoznavanju chefov s pridelovalci in kmeti. Obenem, bodo imeli chefi odlično priložnost sestavine preizkusiti na samih dogodkih, kar bo olajšalo njihovo končno odločitev o sodelovanju z dobavitelji.

Projekt je podprlo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.