Brezplačne kotizacije za udeležbo na konferenci Mobilnost 2023

0
281

Mobilnost je postala ključno vprašanje sodobne družbe, ki se sooča z izzivi podnebnih sprememb, urbanizacije in naraščajočih prometnih obremenitev. Konferenca Mobilnost 2023, ki jo organizira Delov poslovni center, se osredotoča na inoviranje mobilnosti ter razpravlja o različnih vidikih, ki segajo prek samega brezemisijskega prometa in električne preobrazbe avtomobilske industrije. Pomembno je razumeti, da gre pri mobilnosti ne le za premikanje vozil, ampak tudi za mobilnost ljudi, dela in podatkov.

Na konferenci, ki bo potekala 7. junija na Ljubljanskem gradu, bodo udeleženci imeli priložnost spoznati in razpravljati o številnih temah, ki se nanašajo na mobilnost v širšem smislu. Med glavnimi temami razprave bodo e-mobilnost, pametna mesta, zbiranje in analiza podatkov ter razvoj novih kompetenc in talentov. Poleg tega bodo udeleženci lahko razmišljali o mobilnosti v vesolju in metavesolju, kar odpira nove perspektive in priložnosti za človeštvo.

Konferenco bodo otvorili ljubljanski župan Zoran Janković, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han ter direktor medijske hiše Delo Stojan Petrič. Nato bodo priznani strokovnjaki in predstavniki podjetij izpostavili različne vidike mobilnosti.

Posebna pozornost bo namenjena mobilnosti podatkov, saj ti postajajo ključni element urbane mobilnosti in vrhunskega športa. Znanstveni raziskovalec prof. dr. Igor Mekjavić, dr. Boštjan Šimunič in novinar Matej Praprotnik ter strateški svetovalec Iztok Franko bodo razpravljali o tem, kako podatki oblikujejo in vplivajo na mobilnost ter kako jih lahko ustrezno uporabimo za izboljšanje različnih vidikov našega življenja.

Poleg tega bodo razprave zajemale tudi področje e-mobilnosti in trajnostnega prehoda. Dušan Lukič, Ana Cergolj Kebler in mag. Simona Feiser bodo predstavili prakse in primere, ki spodbujajo trajnostno uporabo podatkov ter varno in odgovorno mobilnost.

Konferenca bo obravnavala tudi re:inoviranje konceptov dela in razvoj potrebnega znanja ter kompetenc. Živa Ploj Peršuh, mag. Simona Špilak in njihovi gostje bodo razpravljali o novih potencialih in priložnostih, ki jih prinaša mobilnost, ter o tem, kako jih lahko izkoristimo za napredek v različnih sektorjih.

Poleg tega bodo udeleženci konference dobili vpogled v mobilnost iz vesoljske perspektive. Vodja turizma 4.0 dr. Urška Starc Peceny, Dušan Olaj, mag. Marko Novak in prof. dr. Krištof Oštir bodo raziskovali, kako vesolje in njegova meja vplivata na mobilnost ter kakšne nove priložnosti se odpirajo.

Konferenca bo zaključena z razpravo o vplivu metafizičnega vesolja na naše pojmovanje mobilnosti. Ina Kukovič Borovnik bo s svojimi gosti dr. Danom Podjedom, Markom Grobelnikom in ilustratorjem Mitjo Bokunom razpravljala o tem, kako lahko nenavadni koncepti vplivajo na naše razumevanje mobilnosti ter kaj nam prinaša prihodnost.

Število mest za udeležbo v živo na dogodku je omejeno, zato je priporočljivo, da se zainteresirani hitro prijavijo prek spletnega obrazca TUKAJ, da si zagotovijo svoje mesto. Konferenca Mobilnost 2023 bo priložnost za pridobivanje novih znanj, mreženje ter razpravo o ključnih vprašanjih, ki zadevajo mobilnost v sodobnem svetu.