Prihaja Festival odločitev in izbor za Best of 2024: Speakers

0
477

Novo leto pogosto prinaša s seboj obljube in načrte za izboljšanje svojega življenja. Približno polovica ljudi si vsako leto zadaja novoletne zaobljube, vendar se skoraj četrtina že po prvih dveh tednih odloči, da bodo te zaobljube ostale neuresničene.

Da bi vam pomagali narediti leto 2024 resnično izjemno, polno uspeha in osebne rasti, vam predstavljamo edinstveno priložnost. Pridružite se nam 11. januarja 2024 na Festivalu odločitev v Ljubljani, kjer boste lahko prisluhnili desetim vrhunskim govornikom, ki bodo delili svoje znanje in izkušnje ter vas navdihnili za eksponentno rast tako poslovnega kot osebnega življenja.

Glasovanje za Best of 2024: Speaker

Predstavljamo vam izjemne kandidate za naziv Best of 2024 govornika, ki bodo imeli priložnost osvetliti pot do uspeha in izpolnitve ciljev. Vaša vloga je ključna, saj imate do 31. decembra 2023 priložnost oddati svoj glas za svojega najljubšega kandidata.

Zmagovalci bodo imeli čast predstaviti svoje navdušujoče ideje na odru Festivala odločitev 11. januarja v Ljubljani, kjer bomo tudi v živo izglasovali Best of 2024 govornika.

Kliknite TUKAJ in izrazite svojo podporo svojemu favoritu. Vaš glas bo odločilen in oblikoval potek nepozabnega dogodka, ki bo zaznamoval začetek vašega najboljšega leta doslej.

Kdo so kandidati za naziv Best of 2024 govornika?

BUSINESS 

 1. Blaž Brodnjak

Blaž Brodnjak je predsednik uprave NLB d. d., matične banke NLB Skupine, vodilne bančne in finančne skupine s sedežem in strateškim interesom izključno v jugovzhodni Evropi. Korporativni bančnik, ki ima več kot dvajset let raznovrstnih izkušenj na vodstvenih položajih na vseh ravneh v mednarodnih bančnih skupinah, je preko svojega delovanja naravno zrasel v ta posel z ravni prodajnega komercialista, medtem ko je razvijal svoja vodstvena znanja z vodenjem poslovnega oddelka, divizije in celotne komercialne dejavnosti kot član uprave v slovenskih hčerinskih družbah mednarodnih bančnih skupin (BACA, Raiffeisen in BAWAG P.S.K.)

 1. Ajša Vodnik

Ajša Vodnik je 14 let delovala v medijih, najprej kot novinarka, nato kot glavna urednica in televizijska voditeljica, pri 29 letih pa je kot solastnica začela zagonsko podjetje postavitev slovenske televizijske postaje. Magistrica komunikolocije od leta 2007 dela kot svetovalka za strateško komuniciranje, svetovalka za poslovno komuniciranje in komunikacijski trener za menedžerje največjih slovenskih podjetij. Trenutno je generalna izvršna direktorica Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji – AmCham Slovenija. Izvoljena je bila za podpredsednico AmChams in Europe, krovne organizacije, ki združuje 45 AmChamov iz 43 evropskih in evro-azijskih držav in s tem za dve leti v Sloveniji prevzela sedež organizacije.

 1. Petra Juvančič

Petra Juvančič je izvršna direktorica Združenja Manager, ki je v preteklosti več mandatov kot direktorica vodila odnose z javnostmi pri zavarovalnici Vzajemna. Delovala je tudi v Slovenskem zavarovalnem združenju, kjer je vodila Odbor za osveščanje potrošnikov in komuniciranje. Kot poznavalka zdravstvenih sistemov sodeluje tudi pri ameriški gospodarski zbornici AmCham kot članica Komisije za zdravstvo in kakovost bivanja. Je izkušena organizatorka in voditeljica strokovnih konferenc, okroglih miz in posvetov, v časniku Delo pa sodeluje kot avtorica Gostujočega peresa.

 1. Jure Knez

Dr. Jure Knez je ustanovitelj podjetja DEWEsoft, mednarodnega podjetja s prisotnostjo na celem svetu ter eden izmed največjih strokovnjakov na področju merilne strojne opreme na svetu podprte s programsko opremo. Dr. Knez je mentor startupom, investitor ter aktiven deležnik slovenskega startup ekosistema. V tem konstekstu je dr. Knez predaval na večjem številu dogodkov. Aktiven je tudi v organizaciji Slovenian Business Club, kjer se zavzema za čim boljše pogoje za slovensko gospodarstvo ter svetuje ostalim korporacijam predvsem na področju vstopa na tuje trge. Kot član komisije je večkrat sodeloval na izboru Mladega podjetnika leta, Zlate Gazele in Podjetnika leta.

 1. Ivo Boscarol

Ivo Boscarol je eden najprodornejših samoniklih slovenskih podjetnikov po letu 1990. Je nekdanji lastnik in direktor podjetja Pipistrel, ki je pod njegovim vodstvom postalo eden vodilnih proizvajalcev ultralahkih letal na svetu. S tem je na globalni zemljevid uvrstil ne le podjetje samo, temveč tudi Slovenijo. Aprila lani je uspešno podjetje prodal ameriškemu podjetju Textron, svoje poslanstvo pa usmeril k vračanju družbi – tako v materialnem kot v osebnem smislu.

 1. Aleš Lisac

Mag. Aleš Lisac je direktor podjetja Lisac&Lisac in je v slovenskem poslovnem prostoru poznan predvsem kot marketinški strokovnjak, svetovalec in predavatelj, ki je o marketingu in prodaji predaval več kot 160.000 udeležencem različnih seminarjev. Aleš je avtor, predavatelj, marketinški svetovalec. Njegovi nasveti garantirano delujejo. Aleš je s svojim delovanjem, nasveti, predavanji, knjigami, mesečnikom Korak pred konkurenco, blogom Dnevnik marketinškega guruja vplival na več kot 25.000 podjetnikov in drugih ljudi, ki jih zanima uspeh v poslu in življenju nasploh. 

 1. Žiga Vavpotič

Mag. Žiga Vavpotič je izkušen mednarodni vodja z večletnimi rezultati vodenja uspešnih projektov, organizacij in podjetij. Nekdanji predsednik upravnega odbora družbe Outfit7 (Talking Tom and friends), ene najhitreje rastočih mednarodnih podjetij na področju družinske zabave (350 milijonov mesečnih uporabnikov, več kot 10 milijard prenosov, podjetje prodano za 1 milijardo $ kitajskim lastnikom). Strastno predan povezovanju znanja med poslovnim in nevladnim svetom, strokovnjak na področju spodbujanja talentov, medkulturnega sodelovanja (fokus Kitajska-Evropa) in ustvarjanja projektov in organizacij na področju družbenih sprememb. Odgovoren, ciljno orientiran ustvarjalec sprememb.

 1. Lovro Peterlin

Lovro Peterlin je glavni direktor za področje prodaje, marketinga in odnosov z uporabniki; managing direktor A1 Slovenija. Peterlin se je A1 Slovenija pridružil leta 2017 kot senior direktor prodaje in naročniškega sektorja, junija 2018 pa je prevzel še položaj Managing direktorja. Pred prihodom na A1 Slovenija je bil Peterlin od leta 2007 direktor podjetja Linea Directa, sestrskega podjetja Studia Moderna, ki se na 19 trgih vzhodne in srednje Evrope ukvarja s storitvijo klicnih centrov ter prodajo in upravljanjem popolnih nakupnih izkušenj za več kot 350 poslovnih partnerjev. Z mednarodnimi izkušnjami, večletno prakso s področja razvoja novih poslovnih priložnosti in neposrednega vodenja predvsem generacije Y svoje znanje deli tudi s številnimi podjetniki ter je svetoval mednarodnim podjetjem na področju prodaje, marketinga ter vzpostavitve in upravljanja učinkovitih prodajnih timov.

 1. Gregor Kosi

Gregor Kosi je ustanovitelj GREAT Leadership Solutions in nekdanji direktor Lidl Slovenija. Podjetju Lidl se je pridružil leta 2005, še preden je ta 2007 odprl prve trgovine v Sloveniji. Leta 2006 je postal direktor prodaje, leta 2009 pa generalni direktor Lidla Slovenija, kar pomeni, da je tako skrbel za več kot 1.300 zaposlenih. Danes s podjetjem GREAT Leadership Solutions pomaga podjetjem in organizacijam, da razvijejo odlične vodje, ustvarijo odlične ekipe in zgradijo odlična podjetja.

 1. Danijela Bervar Kotolenko

Danijela Bervar Kotolenko je podjetnica in ustanoviteljica štirih podjetij, investitorka. Partnerka v podjetju CorpoHub, bivša direktorica poslovnega združenja Business Intelligence Center, partnerka in solastnica Media Lab d.o.o. ter managerka poslovne šole Cotrugli v Sloveniji. Je mojstrica poslovnega mreženja in povezovanja, inspiratorka in govornica ter certificirana LEGO® SERIOUS PLAY® in ScrumMaster® facilitatorka. Navdušenka nad agilnimi metodami dela in vitkimi inovacijami, ki se aktivno ukvarja z agilno transformacijo slovenskih korporacij.

PERSONAL

 1. Sara Isaković

Sara Isaković je najuspešnejša slovenska plavalka, dobitnica srebrne olimpijske kolajne na Olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008, ki so predstavljale vrhunec njene športne kariere. Poleg športa je danes, točno 4 let po zaključku kariere, svoje poslanstvo našla v raziskovanju delovanja možganov in Performance Psihologije. Po končani diplomi iz univerze Berkeley in magisterija v San Diegu, se je Sara začela ukvarjati z mladimi športniki, piloti ter poslovneži in jim pomaga izvesti optimalen nastop v stresnih situacijah. Njena misija približati psihologijo nastopajočim in jo razložiti na praktičen, zabaven ter dostopen način.

 1. Ksenija Benedetti

Ksenija Benedetti je bila julija 2000 prvič imenovana za šefinjo Protokola Republike Slovenije. V osemnajstih letih njene kariere se je v Republiki Sloveniji zvrstilo veliko zgodovinskih dogodkov, ki jih je skupaj s sodelavci pripravila in izvedla. Osemnajst let je, kadar ji je to delo dopuščalo, izvajala celodnevne delavnice Protokolarna pravila ter predavala diplomatom, politikom in gospodarstvenikom in najrazličnejšim javnim uslužbencem ter srednjemu managementu v gospodarstvu. Leta 2019 je pri založbi Sanje izdala svojo drugo knjigo z naslovom Kažipoti, sonatina o odnosih in kulturi srca, junija 2023 pa pri založbi Beletrina svojo tretjo Hiša sozvočja, avtobiografski intervju s 75 spraševalci in spraševalkami. Je tudi prejemnica nagrade predavatelj leta 2018 s strani Life Learning Akademije in prejemnica mednarodne nagrade PRO PR 2020.

 1. Emil Marinšek

Emil Marinšek je podjetnik po srcu in duši. S podjetništvom ukvarja že od svojega 15. leta. Leta 1994 se je usmeril v panogo proizvajanja in prodaje ležišč višjega kakovostnega razreda. Od takrat naprej je zagotavljanje dobrega in kakovostnega spanca njegovo poslanstvo.

Za svoje podjetniško delovanje je bil leta 2009 nominiran za podjetnika leta, v letu 2013 pa je prejel nagrado GZS za izjemne gospodarske dosežke. Verjame, da je spanje temelj zdravega življenjskega stila, zato v zadnjih letih veliko časa posveča raziskovanju spanja ter njegovega vpliva na zdravje posameznika.

 1. dr. Željko Čurić

Zdravnik, psihiater in komunikolog Željko Ćurić je soustanovitelj in direktor projektov podjetja O. K. Consulting, ki izvaja izobraževanja za izboljšanje medosebnih odnosov.

Leta 1993 se je z ženo Emilijo in hčerko Andrejo iz Dubrovnika preselil v Ljubljano. Specializiran je za delo na področju svetovanja, izobraževanja, treninga in klinične psihoterapije. 

Njegovo delovno področje obsega izobraževanja, usposabljanja in treninge na področju poslovne in športne psihologije ter individualna in skupinska svetovanja na poslovnem in osebnem področju. Je tudi učitelj in trener pripadnikov specialne enote in častnikov slovenske policije ter pogajalske enote za teroristične situacije ter položaje ob reševanju talcev.

 1. dr. Sanela Peresciutti 

Dr. Sanela Peresciutti je diplomirala na Medicinski fakulteti v Sarajevu (Univerza v Sarajevu), od leta 2011 pa je zaposlena v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo. 

Sanela se redno dodatno izobražuje in usposablja na področju psihologije in psihoterapije, med drugim je opravila večmesečne dopolnilne študije v ZDA, Nemčiji in Švici.

O sebi pravi, da je mlada zdravnica in vesela oseba, ki svobodno govori o pomembnosti objemov in seksa v vsakdanjem življenju. Njena največja strast pa je govoriti o emocionalnih možganih. Uživa v hoji po slovenskih hribih, večurnem klepetu z dobro prijateljico in se pogosto objema naključno. Želi motivirati ljudi in njihovo domišljijo, da se dotaknejo endorfinov okrog nas.

 1. Blaž Zupan

Dr. Blaž Zupan je redni profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani ter vodja Laboratorija za bioinformatiko.

Predava in raziskuje na področju odkrivanja znanj iz podatkov, tovrstne tehnike pa v raziskovalnih projektih laboratorija uporabljajo predvsem na področjih biomedicine. Veseli ga gradnja intuitivnih programskih sistemov za podatkovno analitiko in tehnike zlivanja podatkov, ki jih testirajo in uporabljajo naši partnerji doma in v tujini. Eden od teh je Baylor College of Medicine, kjer je gostujoči profesor.

Dr. Blaž Zupan se je leta 2016 uvrstil na lestvico “New Europe 100”. To je projekt, ki so ga izvedli Res Publica, Google, Mednarodni višegrajski sklad in Financial Times v sodelovanju s številnimi institucijami, izpostavlja pa 100 najboljših inovatorjev Srednje in Vzhodne Evrope.

 1. Boštjan Romih

Boštjan Romih se poleg televizijskega in radijskega dela že 15 let uspešno posveča poučevanju javnega nastopanja. Delavnice, predavanja in individualne treninge izvaja za najrazličnejše kroge naročnikov, vse te dogodke pa odlikujejo izjemna uporabnost vsebin, visoka strokovnost, njegove bogate izkušnje z najrazličnejših govorniških področij ter sproščeno vzdušje. Na Radiu Slovenija je pridobil certifikat o najvišji govorni usposobljenosti pred mikrofonom in certificirani NLP-praktik.

 1. dr. Aleksander Zadel

Dr. Aleksander Zadel je doktor psihologije in specialist klinične psihologije. Ukvarja se z razvojem posameznikov in timov, coachingom ljudi na najzahtevnejših pozicijah v gospodarstvu in javnem sektorju. Kot svetovalca ga rada najemajo podjetja, ki v središče trajnostnega uspeha postavljajo človeka. Soustanovil je Oddelek za biopsihologijo na Univerzi na Primorskem.

 1. Darko Đurić

Darko Đurić je nekdanji vrhunski parašportnik. Širši slovenski javnosti je poznan kot dvakratni svetovni prvak, evropski prvak, svetovni rekorder in dvakratni udeleženec paralimpijskih iger. Po športni upokojitvi leta 2020 je soustanovil inovativno podjetje na področju digitalnih rešitev v fizioterapiji, kjer z blagovno znamko Froomcare omogočajo posamezniku hitro in učinkovito terapevtsko obravnavo. Poleg podjetništva pa je aktiven tudi v športu, v paraodbojki skrbi za sponzorstva in večjo prepoznavnost blagovne znamke

 1.  Marko Juhant

Marko Juhant je predavatelj in avtor številnih najbolje prodajanih knjig o vzgoji otrok. Poleg tega je specialni pedagog za področje obnašanja, čustvovanja in osebnosti, nekdanji ravnatelj in večni vzgojitelj. Nanj se po pomoč velikokrat obrnejo obupani starši, ki ne vidijo več izhoda iz začaranega kroga.