Dogodki v Ljubljani, ki jih ne smete zamuditi v januarju 2024

0
307

Ljubljana, prestolnica Slovenije, je znana po svoji bogati kulturni ponudbi, in januar ni izjema. Vabimo vas, da se prepustite raznolikim dogodkom, ki bodo popestrili začetek leta 2024. Tukaj je uredniški izbor najboljših dogodkov za mesec januar 2024:

ROCK / POP / JAZZ KONCERTI / KLUBI / ZABAVE

6. januar – Elvis Presley Birthday Party Night v Orto Bar Začnite leto z ritmom in se pridružite zabavi ob 89. rojstnem dnevu kralja rock’n’rolla v Orto Bar.

19. januar – Led Zeppelin 2.0 Tribute Band v Orto Bar Za ljubitelje klasičnega rocka bo nastop Tribute banda Led Zeppelin poskrbel za nepozabno glasbeno izkušnjo.

20. januar – COLDPLAY Tribute Band v Orto Bar Če imate radi zvok Coldplay-a, ne zamudite te priložnosti, da doživite odličen Tribute Band v Orto Bar.

27. januar – Laibach v Kino Šiška Kultna skupina Laibach bo nastopila v enem najbolj priljubljenih ljubljanskih prizorišč, Kino Šiška.

GLASBA / OPERA / BALET / GLEDALIŠČE / PLES / FILM

4. + 5. januar – Human Nature Live Show v Cankarjev dom Doživite edinstveno glasbeno predstavo v Cankarjevem domu s skupino Human Nature.

4., 5., 6. januar – Hrestač v SNG Opera in balet Uživajte v klasičnem baletu Hrestač v SNG Opera in balet.

7. januar – Harry Potter Tribute Symphony v Cankarjev dom Za ljubitelje Harryja Potterja – doživite čarobnost s simfonijo v Cankarjevem domu.

8. januar – Labodje jezero v Cankarjev dom Najlepši balet Labodje jezero se predstavi v Cankarjevem domu.

11. – 14. januar – Magic Slovenian Salsa Festival v Grand Hotel Union Za ljubitelje plesa – festival salse bo poskrbel za vroče zimske večere v Grand Hotel Union.

18. januar – Image Thieves Presents: Mad Jakkale v Movie We Haven’t Seen v Kino Šiška Zanimiv dogodek v Kino Šiška – predstavitev filma, ki ga še nismo videli, obogatena z glasbo skupine Mad Jakkale.

18., 19., 20., 23., 25. januar – Werther v SNG Opera in balet Romantična opera Werther bo navdušila občinstvo v SNG Opera in balet.

19. januar – Mamma Mia v Cankarjev dom Zapeljive melodije skupine ABBA vas bodo popeljale nazaj v čas z uspešnico Mamma Mia v Cankarjevem domu.

RAZSTAVE

Do 20. januarja – David Yarrow: Storytelling v Galerija Bažato Fotografska razstava Davida Yarrowa, ki pripoveduje zgodbe divjine, je na ogled v Galeriji Bažato.

Do januarja – 35. grafični bienale v Tivoliju V Tivoliju si lahko ogledate 35. bienale grafičnih umetnosti, ki predstavlja vrhunske dosežke v svetu grafike.

Do februarja – Slovenske umetnice 1850-1950 v MGML MGML predstavlja razstavo o pomembnih slovenskih umetnicah od leta 1850 do 1950.

DOGODKI NA PODROČJU UMETNOSTI, ROKODELSTVA IN OBLIKOVANJA

Do januarja – 35. grafični bienale v Tivoliju Raznolikost grafike se odraža tudi v dogodkih, povezanih s 35. grafičnim bienalom.

DOGODKI ZA OTROKE

Do aprila – 31. mladih virtuozov v Križankah Za najmlajše glasbene navdušence bo serija koncertov mladih virtuozov na odru Križank poživila zimske dni.

Ne glede na to, ali ste ljubitelj glasbe, umetnosti ali družinskih dogodivščin, Ljubljana v januarju ponuja nekaj za vsakogar. Ne zamudite priložnosti, da okusite kulturno raznolikost in preživite nepozabne trenutke v prestolnici Slovenije. Srečno novo leto 2024!