<< VSI DOGODKI

16. festival Arsana: SVETOVNA GLASBENA DOŽIVETJA

Kraj in datum
Ptuj
22.06.2024 10:00 - 31.08.2024 23:00

Organizator
Društvo za glasbeno umetnost Arsana

Spletna stran
Povezava


Mednarodni glasbeni festival Arsana, ki je v petnajstih letih ponudil prek 1000 dogodkov, gostil 10.500 umetnikov mednarodnega slovesa, privabil skoraj pol milijona obiskovalcev z vseh koncev sveta ter prerasel v enega najbolj prepoznavnih in žanrsko raznolikih glasbenih festivalov v Sloveniji in tem delu Evrope, ponovno postavlja Ptuj na svetovni glasbeni zemljevid.

16. festival Arsana bo med 22. junijem in 31. avgustom na slikovitih prizoriščih zgodovinskega mesta Ptuj na več kot 50 dogodkih gostil 350 domačih in tujih ustvarjalcev s področja klasične, jazz, etno, world, rock in popularne glasbe. Festival daje prostor tudi mlajšemu občinstvu, prireja otroške aktivnosti in bogat spremljevalni program.

OPERNA NOČ NA PANORAMI

Uvod v festivalsko poletje, ki že več let privablja rekordno število obiskovalcev od blizu in daleč. Pod zvezdami in v objemu slikovite kulise Ptujskega gradu bo moč prisluhniti znanim delom iz bogate zakladnice opernih arij v izvedbi Opere SNG Maribor s simfoničnim orkestrom, zborom in solisti (Valentina Čuden, Rebeka Lokar, Andreja Zakonjšek Krt, Jaki Jurgec).

Več o dogodku in seznam vseh nastopajočih si lahko pogledate tukaj:  https://festivalarsana.com/o-festivalu/

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop