Nogometne zvezde na dobrodelni tekmi za pomoč Sloveniji po poplavah

0
342

Na zelenici Stožic se bo zbrala vrsta uglednih nogometnih zvezd, ki so se odzvale predsedniku UEFA, Aleksandru Čeferinu, in se združile v en sam namen – pomoč Sloveniji po katastrofalnih poplavah, ki so prizadele večji del države avgusta 2023.

V Slovenijo so že včeraj prispeli nogometaši, kot so Dimitar Berbatov, Dejan Savičević in Predrag Mijatović, medtem ko bodo ostali zvezdniški udeleženci prispeli tekom dneva.

Nocoj gre zares

Med njimi: Gianluigi BuffonDavid JamesOliver BierhoffNemanja VidićAndrej ŠevčenkoPaolo MaldiniLuis FigoZvonimir BobanJavier ZanettiEric AbidalMikael SilvestreAljoša AsanovićMario MandžukićVladimir Šmicer in številni drugi.

Ekipi bosta vodila Fabio Capello in Matjaž Kek.

Vrata razprodanega stadiona se bodo odprla ob 18.30, uradni program pa se bo začel ob 20. uri, s tekmo nogometnih zvezdnikov, razdeljeno na dva polčasa po 30 minut, ob 20.30. Organizatorji pozivajo obiskovalce, naj prispejo pravočasno in po možnosti z javnim prevozom, saj bo garaža stadiona odprta samo za akreditirane osebe in goste. Ob 17. uri se bo odprla tudi navijaška cona.

Poleg nogometnega spektakla se obljublja bogat glasbeni program ob polčasu, s sodelovanjem Zorana Predina, skupin King Foo in Joker Out, ter presenečenjem. Organizatorji so pripravili tudi “navijaško cono za oboževalce”, ki se bo odprla že ob 17. uri.

Poleg tega še vedno lahko prispevate s poslanim SMS-sporočilom z geslom POMAGAM5 na 1919. Šteje vsak cent in evro, da si družine po nedavnih katastrofalnih poplavah lahko ponovno postavijo svoje življenje na noge.

Organizatorji obljubljano, da bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da bpdo ta dogodek uspešno izpeljali. Upajo, da gledalci ne bodo zamerili morebitnim nepopolnostim in da bodo skupaj lahko zakričali od navdušenja ob koncu tekme, ko bodo videli, koliko sredstev so zbrali za pomoč prizadetim v poplavah.

Dogodek si lahko ogledate tudi v neposrednem prenosu na komercialni televiziji POP TV.