Ljubljana na 4. mestu seznama “The Best Global Destinations for a Scenic Drive”

0
259

Ljubljana se je uvrstila na izjemno 4. mesto prestižnega seznama “The Best Global Destinations for a Scenic Drive” (destinacije z najbolj slikovitimi potmi za vožnjo na svetu) prepoznavne spletne platforme DiscoverCars.com*.

Uvrstitev je rezultat natančnih raziskav in analize povratnih informacij več kot 150.000 popotnikov z vsega sveta, ki so radodarno delili svoje potovalne izkušnje in tako pomagali določiti najbolj slikovite destinacije na svetu.

Neprecenljivi vpogledi, ki so jih podali uporabniki platforme in storitev podjetja DiscoverCars.com, so tako igrali vključno vlogo pri prepoznavanju najbolj zaželenih destinacij za slikovito vožnjo. Seznam je bil sestavljen na podlagi analize ocen 156.455 strank omenjenega podjetja, ki so delile svoje vtise o slikovitih vožnjah, destinacije pa so za uvrstitev na seznam potrebovale najmanj 100 ocen.

Ljubljana je bila z izjemno oceno 9,2/10 uvrščena na četrto mesto in opisana kot destinacija, ki velik zgodovinski pomen črpa že od časov, ko se je ponašala z nazivom prestolnice dežele Kranjske znotraj habsburške monarhije. Ljubljana se je kot mesto s strateškim položajem ob trgovski poti, ki je povezovala Podonavje in Jadransko morje, razvila v kulturno, gospodarsko, izobraževalno, politično in upravno središče Slovenije, ki ga prepoznavajo ne le prebivalci Slovenije, ampak tudi tuji obiskovalci.

Obiskovalce očarajo čudoviti razgledi na bližnje triasno gorovje, pa tudi Ljubljanski grad, ki veličastno kraljuje na hribu nad mestom in ponuja panoramski pogled na mestno središče. Prepoznajo tudi dovršeno ljubljansko arhitekturo, ki združuje različne sloge, med njimi barok in dunajsko secesijo. Pomembne znamenitosti, kot so Prešernov trg, očarljivo območje za pešče, ki je zaprto za avtomobilski promet ter pogosto gosti festivale in druge dogodke, mestna hiša, reka Ljubljanica in Slovenska filharmonija, so prav tako prispevale k privlačnosti in kulturnemu pomenu Ljubljane ter doprinesli k uvrstitvi mesta v sam vrh lestvice.

Izjemna uvrstitev Ljubljano nedvomno postavlja na zemljevid kot obvezno destinacijo za popotnike, željne slikovitih poti. Z bogato zgodovino, osupljivo naravno okolico in očarljivo arhitekturo si je Ljubljana trdno utrdila svoj položaj kot globalni tekmec, ki ponuja resnično slikovita in nepozabna doživetja. To priznanje še dodatno poudarja privlačnost Ljubljane kot destinacije, ki na izjemen način združuje kulturno dediščino s čudovitimi pokrajinami ter utrjuje svoj položaj kot vrhunska izbira za zahtevne popotnike po vsem svetu.

*DiscoverCars.com je priznano spletno mesto za rezervacije najema avtomobilov, ki med sabo primerja ponudbe najema različnih podjetij ter tako poišče idealno rešitev glede na posameznikove načrte potovanja in proračunske omejitve.

**Celoten seznam destinacij v angleščini je na voljo na povezavi.