<< VSI DOGODKI

Hodimo: Drvošec, pot izjemnih razgledov na Cerkniško jezero

Kraj in datum

27.07.2024 10:00 - 27.07.2024 13:30

Cena
28.00

Organizator
Notranjski park

Spletna stran
Povezava


Doživite Cerkniško jezero med sprehodom po večkrat nagrajeni učni poti Drvošec, popeljite se z lojtrnim vozom s konjsko vprego, vmes pa se pustite razvajati ob okusni malici iz divjih rastlin in domačih pridelkov.  Pot je dolga okoli 4 km, ni zahtevna in je primerna tudi za družine z majhnimi otroki.

Z opazovalnic boste občudovali prelepe razglede na jezero in na njegove požiralnike, na eni od njih pa si boste privoščili prav posebno malico Notranjske okuševalnice – prigrizki iz domačega kruha in pridelkov z vrta, okrašeni s cvetovi z notranjskih travnikov. Odkrivali boste skrivnosti narave s pomočjo interpretacijskih didaktičnih točk, se sprostili na opazovalnicah in 10 metrov visokem razglednem stolpu, nazaj na izhodišče pa vas bo popeljal lojtrni voz s konjsko vprego, kar je posebno doživetje že samo po sebi. Domov boste odšli polni svežega zraka in prostranih pogledov ter s koščki modro-zelene sestavljanke Notranjske pokrajine v srcu.

Trajanje izleta: od 10.00 do 13.30 (3,5 h)
Zbirno mesto: Dolenje Jezero, Center za obiskovalce Cerkniško jezero (N 45.77283, E14.35748)
Vodnica: Natalija Vrhunc, Odvezana pohajanja
Potrebna oprema: primerna oblačila, pohodni čevlji, sončna krema, pijača, zaščita proti komarjem in klopom, priporočljive pohodne palice
Primerno za:  vse starejše od 6 let
Cena:  vključuje vodenje, malico Notranjske okuševalnice in vožnjo z lojtrnikom
– 28,00 € na osebo
– 75,00 € – družinska vstopnica (2 odrasla + mladoletni otroci)

Doživetje lahko poteka tudi v angleškem jeziku.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop