<< VSI DOGODKI

45. Piranski glasbeni večeri: Trio Lobkowicz

Kraj in datum
Piran
20 junija 2023 - 20 junija 2023
21:00 - 21:00

Organizator

Spletna stran
Povezava


Program:

B. Smetana: Trio št. 1 v g – molu op. 15
Moderato assai
Allegro, ma non agitato
Presto

L. M. Škerjanc: Maestoso lugubre

F. Mendelssohn – Bartholdy: Trio št. 1 v d – molu op. 49
Molto allegro ed agitato
Andante con moto tranquillo
Scherzo
Finale

Trio Lobkowicz
Lukáš Klánský – klavir
Jan Mráček – violina
Ivan Vokáč – violončelo

Vsi trije člani Tria Lobkowicz so priznani solisti in komorni glasbeniki. Ansambel je svoje izkušnje, pridobljene na številnih odrih doma in v tujini, združil na mednarodnem tekmovanju Johannes Brahms Competition 2014 v Pörtschachu v Avstriji, kjer so osvojili prvo nagrado in nagrado občinstva. Ansambel je nastopal na številnih festivalih v Češki republiki (Prague Spring, Dvorak’s Prague, Janáček’s May), Avstriji (Neues Künstlerforum), Italiji (Il Timbro festival) in Nemčiji. Leta 2017 je Trio Lobkowicz prejel prestižno nagrado Češkega združenja komorne glasbe. Spoštovana spletna stran operaplus.cz je koncert Tria Lobkowicz v Pragi ocenila s 100 % in jih smatra za enega najboljših čeških komornih ansamblov. Zahvaljujoč njihovi koordinaciji, prepričljivi interpretaciji, natančni tehnični izvedbi in izpiljeni intonaciji, ansambel pridobiva priznanje tako občinstva kot strokovne skupnosti.
Ime ansambla nakazuje tradicionalno povezavo rodbine Lobkowicz s številnimi skladatelji 18. in 19. stoletja. Ludwig van Beethoven je svoj koncert za klavir, violino, violončelo in orkester, enega od vrhuncev repertoarja tria, posvetil princu Lobkowicz. Ansambel je dobil dovoljenje za uporabo njegovega imena od gospoda Jaroslava Lobkowicza.
Trio Lobkowicz je za založbo Rubicon Classics posnel Beethovnov Trojni koncert in Voříškov Grand Rondo, kar še dodatno povečuje njegov ugled na področju klasične glasbe.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop