fbpx

FUNDACIJA ZA MLADE KUHARSKE MOJSTRE

Osvojite specializirano usposabljanje na najboljših svetovnih kulinaričnih inštitutih!

Namen

Namen tekmovanja je spodbujati in promovirati slovensko kulinariko med mladimi kuharskimi mojstri, jim vzbuditi tekmovalnega duha, da se pomerijo v svojih kuharskih mojstrovinah z svojimi vrstniki. Tekmovanje bo mladim mojstrom omogočilo predstavitev svojega talenta in kreativnost. Fundacija ustanovljena kot gastronomska platforma v sklopu The Slovenia Restaurant Awards in na pobudo Nika Slavniča, z namenom financiranja izobraževanja in usposabljanja mladih kuharskih talentov v najboljših kulinaričnih inštitutih in z najboljšimi kuharji. Na ta način lahko omogočimo izobraževanje za prihodnje generacije kuharskih mojstrov in s tem dvignemo standarde lokalne gastronomije.

Cilji
Naš cilj je spodbujati regijsko raznolikost v pripravi in predstavitvi slovenske kulinarike, s poudarkom na tradiciji, lokalnosti, avtentičnosti, kreativnosti.

Opis tekmovanja
S tekmovanjem želimo mladim kuharskim talentom zagotoviti ustrezne izkušnje in znanje iz tujine. Na ta način lahko mladi kuharski talenti pokažejo svoje kuharske spretnosti v tekmovalnem okolju med svojimi vrstniki. Od avgusta do konec septembra bodo mladi kuharski talenti imeli možnost prijave na tekmovanje. Kandidati morajo biti stari med 18 in 27 let in za prijavo ne potrebujejo univerzitetne izobrazbe, zaželeno pa je, da že delujejo v okolju, kjer trenirajo in izpopolnjujejo svoj talent, hkrati pa morajo imeti veliko željo in ambicije za nadaljnje šolanje, izobrazbo, izkušnje.

Kriteriji, po katerih se bodo izbirali mladi kuharski talenti so: talent in nadarjenost ter motivacija, manj poudarka je na izkušnjah in izobrazbi. Prijava je enostavna in je sestavljena iz treh korakov. Izpolniti je potrebno osebne podatke, predložiti motivacijsko pismo in priporočilo s strani osebe, ki vas za tekmovanje prijavlja ter priložiti originalni video material, ki predstavi vaš talent in vašo osebnost. Video naj ne bo daljši od 1 minute. Vso dokumentacijo je potrebno vnesti in naložiti do najkasneje do 25. 10. 2019.

Organizator tekmovanja je The Slovenia, ki je letos v sklopu dogodka The Slovenia Restaurant Awards pripravilo ekskluzivno večerjo The Slovenia Dinner, s katero smo zbrali 5.000 € denarnih sredstev v Fundacijo za mlade kuharske mojstre. Zbrana sredstva bomo na zaključnem dogodku podelili in razdelili med največ tri najboljše mlade kuharske talente.

Za vsa vprašanja se obrnite na nas na anja.celar@the-slovenia.com.

Prijavite se tukaj:

Partner:

romerquelle logo + claim SLO