Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

VINSKA POT V ROVIH POD STARIM KRANJEM

Podrobnosti

Začetek:
24 novembra, 2023 ob 3:00 pop
Zaključek:
25 novembra, 2023 ob 10:00 pop
Kategorija Dogodek:
Spletna stran:
https://www.visitkranj.com

Organizator

Zavod za turizem in kulturo Kranj
Telefon:
04 238 04 50
E-naslov:
info@visitkranj.si
Poglej Organizator spletno stran

Other

City
Kranj
Organizer Email
[email protected]
Organizer Company
Zavod za turizem in kulturo Kranj

Prizorišče

Rovi pod starim Kranjem
Ljubljanska c. 2
Kranj,4000Slovenia
+ Google Map
Telefon:
042380450
Poglej Prizorišče spletno stran

Najdaljša vinska klet vinorodne Slovenije

V »najdaljši vinski kleti« v rovih pod starim Kranjem bomo ponovno gostili gostili vinarje vseh slovenskih vinorodnih področij. V dveh novembrskih vikendih, 17. in 18. ter 24. in 25. novembra, bo tako mogoče okušati najboljša slovenska vina, ki jih bo pospremila degustacija sirnih, krušnih in mesnih izdelkov.

Na dogodku, ki ga vsako leto obišče preko 5.000 ljubiteljev vinske kapljice iz vseh koncev Slovenije kot tudi iz tujine, se je v 15 letih predstavilo že več kot 210 različnih vinarjev. Ambasadorka letošnje Vinske poti je aktualna Vinska kraljica Slovenije, Maja Pečarič.

Glavna rdeča nit prireditve je z degustacijami podučiti obiskovalce o vinu in kulturi pitja ter predstaviti različne vinske sorte, ponudnike, njihovo delo in izdelke. Tisti, ki se na vinski poti predstavijo zato s ponosom skozi zgodbe in izkušnje predstavljajo svoja vina in izdelke. Poleg vina, sirnih, krušnih in mesnih izdelkov bodo z nami tudi ponudniki oljčnih olj ter različnih sladkih in slanih izdelkov. Tudi tokrat bodo z nami Rokovnjači z Besnice s ponudbo kostanja, legendarne gobove paštete in z zgodbami, ki jih ponuja ta kranjski okoliš.

Vinska pot bo potekala po vseh 1300 metrih kranjskih rovov, z vhodom na Jelenovem klancu in izhodom na Pungertu. Obiskovalci ob nakupu vstopnice prejmejo kozarec, vrečko za kozarec in vrečko, v katero lahko obiskovalci pospravijo nakupljene dobrote. Vinska pot v rovih Kranj postavlja na zemljevid najuspešnejših enološko-gastronomskih dogodkov. Vabimo vas, da se dogodka udeležite.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop