Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

SOBRA, 9. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja

Podrobnosti

Začetek:
21 septembra
Zaključek:
24 septembra
Kategoriji Dogodek:
,
Spletna stran:
https://www.sejem-sobra.si/

Organizator

Other

City
Gornja Radgona
Organizer Email
[email protected]

VABLJENI V ZAVEZNIŠTVO ZAUPANJA SOBRA 2023!

Pomen obrambe, varnosti, reševanja in zaščite, ki so v današnjem turbulentnem svetu ključne za preprečevanje posledic naravnih nesreč, epidemij in vojn bo poosebljal 9. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA od 21. do 24. 9. 2023 v Gornji Radgoni.

Mednarodno ugledni razstavljavci bodo predstavili širok arzenal orodja, orožja, vozil, opreme, pripomočkov, storitev in znanja za obrambo države, varnost državljanov ter zaščito in reševanje ogroženih.

Ob proizvajalcih, ponudnikih, civilni družbi in prostovoljcih si bodo za dobro družbe in posameznika prizadevali Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Slovenska vojska, Ministrstvo za notranje zadeve, Policija, Uprava RS za zaščito in reševanje ter Gasilska zveza Slovenije. Svojo usposobljenost, znanje in opremljenost bodo prikazale s strokovnimi razstavami, dinamičnimi predstavitvami in strokovnimi posveti. Z obiskovalci se bodo srečevale na številnih poslovnih, stanovskih in izobraževalnih prireditvah ter jim iz prve roke ponudile strokovne nasvete za samozaščito in varovanje družin in premoženja.

Različni rodovi Slovenske vojske se bodo predstavili s spretnostmi, opremo, izkušnjami iz mednarodnih misij ter prikazom možnosti za sodelovanje pri obrambi države. Predstavili se bodo vrhunski športniki, zaposleni v Slovenski vojski ter garda. Vrstili se bodo nastopi glasbenih zasedb Vojaškega orkestra.

Prikaze svoje tehnike, opreme in postopkov pripravljajo enote slovenske policije. Policisti bodo obiskovalcem priskočili na pomoč z nasveti, kako zagotoviti lastno varnost in zaščito imetja. Dinamične predstavitve bodo popestrili nastopi Policijskega orkestra.

Uprava RS za zaščito in reševanje, Civilna zaščita ter operativni sestavi nevladnih organizacij bodo predstavili novo opremo, izkušnje in načine ozaveščanja, preventive, zaščite, reševanja in pomoči. Kako ukrepati ob požaru, potresu in poplavi ter kako pravilno poklicati na številko za klic v sili 112, se bodo na zabaven način lahko naučili tudi otroci.

Gasilska zveza Slovenije, ki združuje 120 gasilskih zvez, več kot 1340 gasilskih društev in šteje preko 165.000 članov, od katerih je operativnih preko 40.000 gasilcev, je svojo vrhunsko pripravljenost za zaščito in reševanje dokazala tudi ob zadnjih požarih na slovenskem Krasu. Na sejmu bo organizirala strokovna srečanja in reševalno vajo v sodelovanju s Slovensko vojsko in Policijo. V soboto bodo potekali mladinsko in veteransko, v nedeljo pa člansko gasilsko državno tekmovanje. V sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje bo potekalo tudi 10. tekmovanje iz tehničnega reševanja ob prometni nesreči.

Vljudno vabljeni!

https://www.sejem-sobra.si/

NAJBOLJ BRANO

Teden restavracij jesen 2023 – preberite spisek vseh sodelujočih restavracij

Rezervacije za Teden restavracij jesen 2023 so uradne odprte. V jesenski izdaji s svojimi meniji goste vabijo kar 103 restavracije, med njimi tudi 5...

DAN PR: Dan odnosov z javnostmi – pregled odličnih praks v luči izrednih dogodkov

10. oktobra 2023 bo v Ljubljani potekal Dan odnosov z javnostmi – Dan PR. Druga različica dogodka je namenjena letnemu pregledu novosti na področju...

V Mariboru so svečano obrali najstarejšo trto in okronali novo vinsko kraljico

V zgodovinskem jedru Maribora, natančneje na Lentu, je potekala 37. svečana trgatev najstarejše trte na svetu, starodavne trske, ki je stara kar 450 let...

SLEDI NAM

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop