Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Lov na pirhe na Blejskem gradu

Podrobnosti

Datum:
9 aprila, 2023
Ura:
11:00 dop
Kategorije Dogodek:
, ,
Spletna stran:
https://www.blejski-grad.si/si/koledar-prireditev/2023/03/23/491-Lov-na-pirhe

Organizator

Lov na pirhe je zabavna raziskovalna igra, v kateri morajo otroci poiskati pisana velikonočna jajca, ki so skrbno skrita po vseh kotičkih Blejskega gradu. Vsako leto na velikonočno nedeljo po gradu skrijejo preko 100 velikonočnih jajc in najmlajše obiskovalce povabijo v napeto igro.

Otroci pred začetkom prejmejo podrobna navodila, kako iskati skrita velikonočna jajca. Vsako oštevilčeno velikonočno jajce srečnemu najditelju prinaša nagrado. Igra, v kateri vsak otrok lahko pobere le eno skrito velikonočno jajce, pa se zaključi šele, ko tekmovalci odkrijejo vsa jajca. Za prijetno druženje bodo skrbele tudi grajske kokoške, ki imajo v dneh pred veliko nočjo kar veliko dela, saj priprava pirhov za lov ni majhen zalogaj. Z navdušenjem pričakujejo vse otroke, ki se bodo na ta dan prišli igrat na grad, poleg skritih pirhov pa bodo poskrbele tudi za sladka velikonočna presenečenja.

Prireditev dopolni ponudba velikonočnih dobrot, ki jih pripravijo grajski kuharji, obiskovalci pa se lahko preizkusijo tudi v tradicionalnih velikonočnih igrah, kot sta sekanje in valjanje pirhov. Odrasli se boste lahko pomerili na tekmovanju v ribanju hrena in hitrostnem luščenju pirhov.

Zbirno mesto za Lov na skrite pirhe je SPODNJA TERASA, PRI VODNJAKU, ob 11. uri

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop