Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Jesenske serenade – Popotovanje

Podrobnosti

Datum:
13 septembra
Ura:
7:30 pop - 8:00 pop
Cena:
Zastonj
Kategorije Dogodek:
, ,
Spletna stran:
https://www.gml-drustvo.si/koncerti/popotovanje

Organizator

Glasbena mladina ljubljanska
Telefon:
01/426-84-71, 041/730-430
E-naslov:
gml.drustvo@siol.net
Poglej Organizator spletno stran

Other

City
Medvode
Organizer Email
[email protected]
Organizer Company
Glasbena mladina ljubljanska

Prizorišče

Cerkev sv. Janeza Krstnika v Zbiljah
Zbilje
Medvode, 1215 Slovenia
+ Google Map
Telefon:
01/426-84-71, 041/730-430
Poglej Prizorišče spletno stran

Julija Vrabec, klarinet
Janez Podlesek, violina
Ana Julija Mlejnik Železnik, violina
Nejc Mikolič, viola
Tamara Gombač, violončelo

Koncert z besedo povezuje Kristijan Koželj.
Besedila je izbral Kristijan Koželj.

Spored:

Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791):
Kvintet za klarinet in godala v A-duru, KV 581
Allegro
Larghetto
Menuetto
Allegretto con variazioni

Paolo Santonino, prevedel Primož Simoniti:
Popotni dnevniki (1485-1487), odlomki

Pantagruel François Rabelais, prevedel Branko Madžarevič:
Gargantua in Pantagruel, odlomki iz romana

Julija Vrabec je svojo glasbeno pot pričela pod mentorstvom prof. Boruta Vatovca v Kopru ter nadaljevala študij v razredih prof. Jožeta Kotarja v Ljubljani in prof. Françoisa Bende v Luganu in Baslu. V Švici je dokončala solistično specializacijo. Je prejemnica prvih nagrad na tekmovanjih Temsig, Krško, Svirel, Carlino, Iscart ter Prešernove nagrade Akademije za glasbo. Kot solistka se je v okviru študija ali koncertnih ciklov predstavila ob spremljavi orkestrov Sinfonieorchester Basel, SNG Maribor in RTV Slovenija. Sodeluje v projektih orkestrov Leonore Pistoia (Italija) in City Light Orchestra (Švica) ter nastopa na festivalih, kot so Sobrio, Festival Ljubljana, Lent in Imago.

Janez Podlesek je priznan slovenski violinist in pedagog. Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu priznanega profesorja Primoža Novšaka, kjer je  končal tudi podiplomski študij – specializacijo. 15 let je bil koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Redno deluje v Ensemble Dissonance  ter triu Clavimerata, s katerima je posnel več zgoščenk. Veseli in navdihuje pa ga predvsem pedagoško delo. Uspešno poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani  in Akademiji za glasbo v Ljubljani,  kjer vodi Komorni godalni orkester in poučuje violino ter komorno glasbo. Leta 2012 je pridobil naziv docenta za področje violine in leto  kasneje prejel svečano listino Univerze v Ljubljani za izjemne pedagoške in raziskovalne dosežke. Sodeluje v ambicioznem projektu EMARS, v okviru katerega ima redne poletne šole in mojstrske tečaje za violino. Od leta 2018 je redno zaposlen kot izredni profesor na Akademiji za glasbo UL.

Violinistka Ana Julija Mlejnik Železnik beleži uspehe na mednarodnih odrih in je kot solistka z orkestrom debitirala v Londonu, Parizu, Tokiu, Bruslju, Anconi, Torontu in Ljubljani. Med drugim je leta 2008 ob obisku britanske kraljice Elizabete II. in vojvode Edinburškega kot solistka igrala s Policijskim orkestrom v veliki dvorani Slovenske filharmonije. Decembra 2018 ji je Univerza v Ljubljani podelila naziv asistentke na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Poleg tega je umetniška vodja festivala komorne glasbe Loka da Camera v Škofji Loki. Zelo rada se udejstvuje v komornih zasedbah. Na mednarodnem tekmovanju mladih glasbenikov v Genovi je osvojila prvo nagrado.

Violist Nejc Mikolič je z odliko diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Mileta Kosija in nato študij nadaljeval na Dunaju, na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost pri prof. H. P. Ochsenhofru. Je prejemnik dveh študentskih Prešernovih nagrad. Kot solo violist je bil zaposlen v Orkestru Slovenske filharmonije in orkestru KSO v Celovcu. Je član Slovenskega godalnega seksteta in mednarodne zasedbe Ensamble Minui. V raznih komornih zasedbah koncertira doma in v tujini. Poučuje komorno igro na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Tamara Gombač je diplomantka Univerze v Ljubljani, Akademije za glasbo iz razreda prof. Miloša Mlejnika. Diplomirala in magistrirala je tudi na Hochschüle für Musik, Theater und Medien Hannover v Nemčiji, v razredu prof. Leonida Gorokhova. Po zaključenem študiju deluje kot profesorica violončela, komorne igre in godalnega orkestra na Glasbeni šoli in Umetniški gimnaziji Velenje. Obenem opravlja specializiran poklic instrumentalistke v okviru statusa svobodne umetnice Ministrstva za kulturo RS. Sodeluje s slovenskimi državnimi orkestri, s Slovenskim komornim glasbenim gledališčem in z različnimi komornimi sestavi ter nastopa na  koncertih in festivalih doma in v tujini.

Kristian Koželj (1984) je pesnik, igralec, pedagog in knjižničar. Je član Igralskega studia bratov Vajevec, v okviru katerega je leta 2017 uprizoril monodramo Alessandra Baricca Devetsto. Leta 2018 je pri Hiši poezije izšel njegov pesniški prvenec Muzej zaključenih razmerij, istega leta pa je prejel nagrado revije Sodobnost za najboljši slovenski esej. Takrat je v Celju tudi ustanovil mednarodni pesniški festival Izrekanja, ki ga umetniško vodi še danes. Poezijo in eseje redno objavlja v najuglednejših literarnih revijah doma in v tujini.  Že desetletje je mentor srednješolskim pesnikom in igralcem. Od januarja 2021 vodi Univerzo za tretje življenjsko obdobje v okviru Osrednje knjižnice Celje. Leta 2021 je na Pesniškem turnirju Založbe Pivec s pesmijo Prvo obhajilo osvojil naslov vitez poezije.

NAJBOLJ BRANO

Teden restavracij jesen 2023 – preberite spisek vseh sodelujočih restavracij

Rezervacije za Teden restavracij jesen 2023 so uradne odprte. V jesenski izdaji s svojimi meniji goste vabijo kar 103 restavracije, med njimi tudi 5...

DAN PR: Dan odnosov z javnostmi – pregled odličnih praks v luči izrednih dogodkov

10. oktobra 2023 bo v Ljubljani potekal Dan odnosov z javnostmi – Dan PR. Druga različica dogodka je namenjena letnemu pregledu novosti na področju...

V Mariboru so svečano obrali najstarejšo trto in okronali novo vinsko kraljico

V zgodovinskem jedru Maribora, natančneje na Lentu, je potekala 37. svečana trgatev najstarejše trte na svetu, starodavne trske, ki je stara kar 450 let...

SLEDI NAM

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop