Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Jesenske serenade – Lovilec sanj

Podrobnosti

Datum:
29 septembra, 2023
Ura:
7:00 pop - 8:00 pop
Cena:
Zastonj
Kategorije Dogodek:
, ,
Spletna stran:
https://www.gml-drustvo.si/koncerti/lovilec-sanj

Organizator

Glasbena mladina ljubljanska
Telefon:
01/426-84-71, 041/730-430
E-naslov:
gml.drustvo@siol.net
Poglej Organizator spletno stran

Other

City
Ajdovščina
Organizer Email
[email protected]
Organizer Company
Glasbena mladina ljubljanska

Prizorišče

Grajska klet v Vipavskem križu
Vipavski križ
Vipavski križ,5270
+ Google Map
Telefon:
01/426-84-71, 041/730-430
Poglej Prizorišče spletno stran

Marko Hatlak BAND
Marko Hatlak, harmonika, vokal
Žiga Kožar, bobni
Leon Firšt, klaviature
Erik Čebokli, bas
Lazaro Zumeta, tolkala, violina

Koncert z besedo povezuje Tadej Pišek.
Besedila je izbral Tadej Pišek.

Spored:

Marko Hatlak (1980):
Ko ni noč in ni dan (besed. Drago Mislej)

Marko Hatlak:
Bossa Samba (besed. Marko Hatlak)

Marko Hatlak:
Tango Dance

Marko Hatlak:
Pržanac »Epic«

TIME:
Pjesma broj 3 (besed. Dado Topić)

Johann Sebastian Bach (1685–1750), prir. Marko Hatlak:
Air iz Orkestralne suite št. 3 v D-duru, BWV 1068

Johann Sebastian Bach, prir. Marko Hatlak:
Badinerie iz Orkestralne suite št. 2 v h-molu, BWV 1067

Marko Hatlak:
Odiseja

France Prešeren:
Strunam
Vso srečo ti želim
Un dan si začela
Pod oknam

Marko Hatlak BAND s projektom Lovilec sanj nadaljuje energično in s čustvi nabito muziko izjemne zasedbe glasbenikov. Z avtorsko glasbo in priredbami velikih mojstrov v pop, rock, latino mešanici spontano tudi improvizirajo. Medtem pa se lahko prikrade tudi kanček humorja. Glasba je bandovska, virtuozna in izrazito ritmična. 

Harmonikar Marko Hatlak se že od začetka svoje koncertne kariere prepušča raznolikim glasbenim žanrom – od študijske klasične in sodobne glasbe do tanga in etna, ter popularne glasbe. V Marko Hatlak BAND se predstavlja kot harmonikar in vokalist, poleg tega pa tudi kot avtor skladb in besedil. Marko Hatlak je ob sebi zbral vrhunske glasbenike na bobnih, tolkalih, basu, klaviaturah in violini, ki ga inspirirajo s svojo virtuoznostjo in pozitivnim nabojem. Odrska kemija med izvajalci je igriva in na trenutke tudi humorna.

Tadej Pišek je diplomirani dramski igralec, ki se je s svojim enajstletnim profesionalnim delovanjem dodobra uveljavil tako v gledališču, filmu kot tudi na radiu in televiziji. Po zaključeni akademiji je igralsko spretnost razvijal v številnih predstavah in performansih v institucionalnih in neodvisnih gledališčih in produkcijah. Po nekaj letih svobodnega ustvarjanja se je redno zaposlil v Slovenskem stalnem gledališču Trst, kjer je ustvarjal kot igralec in režiser. Po petih letih je zapustil SSG in do danes deluje kot samostojni kulturni ustvarjalec. Redno sodeluje z ljubljanskim Mini teatrom tako v predstavah za odrasle kot predstavah za otroke, z institucionalnimi gledališči SNG Drama Ljubljana, SNG Drama Maribor, Slovenskim stalnim gledališčem Trst, Gledališčem Koper, Špas teatrom idr. Njegovo ustvarjanje pa obsega še veliko število sinhronizacij risank, radijskih iger, avtorskih gledaliških projektov, vodenje prireditev in pisanje scenarijev ter dramskih tekstov. V svojem profesionalnem ustvarjanju posveča posebno pozornost delu z otroki in mladimi.  Mladim posveča tudi velik del svojega avtorskega in pisateljskega ustvarjanja. Od leta 2014 je direktor Kulturnega zavoda Godot, ki deluje na področju gledališke in filmske produkcije ter pedagoških in andaroških vsebin, v sezoni 2022/2023 pa je prevzel tudi umetniško vodstvo Pionirskega teatra, ki deluje pod okriljem Javnega zavoda Pionirski dom.  Za svoje ustvarjanje je prejel kar nekaj domačih in tujih nagrad.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop