Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

DOK – Dnevi Odprtih Kleti

Podrobnosti

Začetek:
10 junija ob 12:00 dop
Zaključek:
11 junija ob 12:00 dop

Organizator

Dragi ljubitelji rebule in drugih okusov briških žlahtnih kapljic! Z veseljem sporočamo, da se tudi letos junija dobimo v naši sončni vinorodni pokrajini – v Brdih, kjer boste lahko prisluhnili zgodbam vinskih kleti, izkusili umetnost kletarjenja in začutili ljubezen do trt.
Okušajte in raziskujte: pridružite se nam na Dnevih odprtih kleti v Brdih

Ljubitelj vin si v koledarju obvezno označite prihajajoče Dneve odprtih kleti v Brdih. Dvodnevni dogodek, ki povezuje vinske kleti in briške zgodbe, bo letos potekal v soboto, 10. in nedeljo, 11. junija. Obiskovalcem bo ponudil edinstveno priložnost za raziskovanje umetnosti kletarjenja in okušanje odlične briške žlahtne kapljice.

Slikovita briška pokrajina je od nekdaj znana po izjemnem vinu, okusni kulinariki in gostoljubju ter prijaznosti Bricev. Vse to bodo obiskovalci lahko pobližje začutili na dogodku Dnevi odprtih kleti – DOK Brda. Zakulisje procesa pridelave vina, zgodbe in anekdote vinarjev, okušanje različnih vin in uživanje v sončnih razgledih na posestih vinarjev, bo ljubitelje žlahtne kapljice za dva dni popeljalo v edinstven čas in prostor. Na dogodku bo tokrat sodelovalo kar 36 vinarjev, obiskovalci pa bodo imeli možnost poskusiti široko paleto vin: od svežih belih do famozne rebule pa do krepkih rdečih.

Ne glede na to, ali ste izkušeni vinski navdušenec ali pa radoveden novinec; Dnevi odprtih kleti so odlična priložnost za odkrivanje in okušanje vinskih zgodb. Predvsem pa za druženje v izjemnem naravnem okolju, prepojenem s čudovito energijo pristnosti in domačnosti.

NAJBOLJ BRANO

TOP VINO by EVINO – najprestižnejši vinski dogodek pri nas se vrača na Ljubljanski grad

V prvih dneh letošnjega oktobra se bo Ljubljana, natančneje Ljubljanski grad, preoblikoval v prestolnico vinskega razkošja. To je čas, ko se bo v Ljubljani odvijal 3. Mednarodni festival vin TOP VINO by eVino. Zagotovite si svoje vstopnice pravočasno.

Michelinove zvezdica Slovenija 2023 – Ana Roš s Hišo Franko prejela tri Michelinove zvezdice, Restavracija Milka z dvema

Restavracija Hiša Franko, pod vodstvom kuharske mojstrice Ane Roš, je v izdaji MICHELINOVEGA vodnika Slovenija za leto 2023 prejela izjemne tri MICHELINOVE zvezdice. S...

Slovenski dom v Fontani bo porušen, obnova predraga

Kalifornija se je pred nedavnim soočala z odločitvijo: porušiti ali obnoviti Slovenski dom, ki stoji v mestu Fontana. Odločitev je sedaj padla. To zgodovinsko zgradbo...

SLEDI NAM

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop