Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Red Bull Goni Pony

Details

Date:
June 1
Time:
12:00 am
Event Categories:
,
Website:
https://kranjska-gora.si/dogodki/goni-pony

Organizer

Javni zavod Turizem Kranjska Gora
Phone:
04 588 50 20
Email:
info@kranjska-gora.eu
View Organizer Website

Other

City
Kranjska Gora
Organizer Company
Extrem d.o.o.

Venue

Vršič

Ponovno bomo skupaj pognali hudiča na vrh Vršiča! Lani smo zabeležili deveto obletnico dogodka, v letu 2024 pa se bomo na najvišji slovenski prelaz podali že desetič.

Na retro prazniku epskih razsežnosti ne smeš manjkati! Nimaš kolesa? Prebrskaj svojo, očetovo in sosedovo garažo! Nimaš retro oprave? Prebrskaj mamino, babičino in taščino omaro!

V Kranjski Gori se vsako leto junija odvija retro praznik. Ljubitelji Pony koles se spopadajo z vršiškimi serpentinami. Trenutni rekord na 13,5 km dolgi progi znaša 39 minut in 39 sekund.

Startno mesto je pod kranjskogorskimi smučišči na prireditvenem prostoru za hotelom Kompas.

Uvodno “ogrevanje” za spremljevalnim vozilom poteka skozi center Kranjske Gore do Vršiške ceste, kjer se vsi tekmovalci razvrstijo pred startno črto. Ob 15.00  avto na čelu kolone prečka startno linijo, kar naznanjanja pričetek tekmovanja. Tekmovalec v vsaki kategoriji, ki ima najboljši neto čas, je zmagovalec tekmovanja Red Bull Goni Pony.

Cilj tekmovanja je postavljen na vrhu prelaza Vršič. Red Bull Goni Pony ni navadno kolesarsko tekmovanje ampak je tekmovanje s slogom. S slogom, ki je bil priljubljen v času izdelave Rogovih Ponyjev od sredine 60. let pa do sredine osemdesetih. Zato pustite pametne telefone in karbonske dodatke doma in se z nami zabavajte v retro slogu.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop