Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Poletje v Moravskih Toplicah – Festival buč: Queentet

Organizer

Other

City
Moravske Toplice
Organizer Email
[email protected]
Organizer Company
TIC Moravske Toplice

Pridružite se nam na odmevnem festivalu v Prekmurju, ki ga TIC Moravske Toplice prireja že četrto leto zapored; i festival buč je tretji letošnji dogodek v nizu poletnega festivalskega dogajanja.

Etno-glasbeno prireditev Festival buč tematsko opredeljujejo buče in z njimi povezane pravljične vsebine in kulinarični izdelki. Zadišalo bo po bučnem olju in kulinarične dobrote iz buč bodo razvnemale brbončice. Najmlajši bodo ustvarjali v otroških delavnicah, za sprostitev ob glasbi bo skrbela skupina Queentet.

Skupina Queentet je novonastali narodno- zabavni ansambel, ki ga tvorijo mladi fantje iz Prekmurja. Zasedba je tipičen narodno-zabavni kvintet, s trobento, klarinetom, kitaro, baritonom in harmoniko. Zaradi porasta popularnosti novodobne narodno-zabavne glasbe so se odločili, da ustanovijo skupino, ki temelji na starejši narodni glasbi, ki je že zdavnaj izgubila na popularnosti, ter počasi izumira. Na njihovem nastopu boste tako lahko prisluhnili uspešnicam Ansambla bratov Avsenik, Alpskega kvinteta, Ansambla Štirje kovači, Ansambla Štajerskih 7 in še mnogo drugih.

Še posebej nagovarjamo družine, da se nam pridružite med 19.30 in 22.00 na prireditvenem prizorišču v središču Moravskih Toplic. Zagotavljamo vam enkratno in nepozabno vzdušje s prekmurskim pridihom.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop