Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PISANA LOKA 2023

Details

Start:
August 25, 2023
End:
September 3, 2023
Website:
https://www.facebook.com/PisanaLokaFestival/

Organizer

Venue

Škofja Loka
Škofja Loka,4220Slovenia+ Google Map
View Venue Website

V Škofjo Loko konec avgusta prihaja festival Pisana Loka. Letos bo potekal med 25. avgustom in 3. septembrom, na njem se bo zvrstilo kar 23 različnih dogodkov na različnih lokacijah v starem mestnem jedru Škofje Loke.

Letošnji festival prinaša 10 koncertnih dogodkov za vse okuse. V Škofji Loki v času festivala ne bo manjkalo tudi drugega zanimivega dogajanja. Ustvarjalne delavnice se bodo odvijale na Cankarjevem trgu, kjer bodo poleg delavnic tudi plesni večeri in kino pod milim nebom. Uživati bo mogoče tudi v različnih uličnih in plesnih predstavah – za najmlajše bosta na voljo predstavi Skoraj najboljši cirkus in Pika Nogavička, za malo starejše pa glasbeno-plesna predstava Kar smo (bili) in glasbeno-pripovedovalska predstava Živel je kralj Matjaž.

Festival in z njim koncertni spored se bo pričel z velikim koncertom Petra Graša na Loškem gradu, dan za tem bomo v Grajski kavarni lahko prisluhnili country glasbeniku z avtorskimi pesmimi. Prav na Loškem gradu pa se bosta teden kasneje odvila še dva koncerta. Ljubitelji elektronske glasbe bodo na svoj račun prišli na dogodku Diskölöka, ljubitelji rapa pa na koncertu Murat & Jose, Trkaj, Nipke, Drill in Ezra.

Kot smo na festivalu Pisana Loka že vajeni bo za ljubitelje klasične glasbe poskrbel škofjeloški orkester Amadeo s koncertom Škofjeloški virtuozi. Iz Cankarjevega trga bo moč slišati koncerte glasbenih skupin: Štedientje, Moveknowledgement in Auto. Spodnji trg bo oživel 27. avgusta, ko bo na trgu pred Kaščo skupna miza Kreativnic, za popestritev dogodka bodo poskrbeli Zvezdana Novakovič in Baba´n´Dica.

Manjkalo pa ne bo niti humorja–  v Loškem Pubu bodo šale pripovedovali Perica Jerković, Alen Borišek, David Gorinšek In Alen Mastnak. V Loškem Pubu pa se ne bomo samo smejali, poskrbljeno bo tudi za žur z glasbeno skupino Alo!Stari.

Festival Pisana Loka se bo zaključil v slogu poezije. Na Trgu pod gradom bomo lahko uživali v večeru poezije s Črno skrinjico. Kaj pa se zgodi, ko se združita glasba in poezija? Odgovor na vprašanje dobite na koncertu Hamlet Express, s katerim bomo zaključili letošnjo sezono Bralnice.

Poskrbljeno bo tudi za športne in zgodovinske navdušence, ki bodo ob gibanju spoznali zgodovino Škofje Loke.

Pisani dogodki letošnjega festivala Pisana Loka torej vabijo v Škofjo Loko, kjer bo prav vsak našel dogodek po svojem okusu. Ne pozabite si zabeležiti dogodkov v svoj koledar!

 

Več o dogodkih na festivalu pa na naših družbenih omrežjih Facebook: Pisana Loka, Instagram: pisanaloka in na spletni strani www.pisanaloka.si.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop