Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

LOKA V SNEGU 2023

Details

Start:
December 1, 2023
End:
December 31, 2023
Website:
https://www.lokavsnegu.si/

Organizer

Other

City
Škofja Loka
Organizer Email
[email protected]
Organizer Company
Zavod 973

Venue

Škofja Loka
Škofja Loka,4220Slovenia+ Google Map
View Venue Website

Letošnje leto se bo, tako kot v številnih drugih mestih, zaključilo s praznično okrasitvijo in prižigom prazničnih lučk v mestnem jedru Škofje Loke ter s številnimi drugimi decembrskimi prireditvami, ki bodo namenjene vsem, željnim sprostitve in zabave.
Prepustite se barvitosti adventnih luči, vonju vroče čokolade, kuhanega vina in slastnih medenjakov, radostnim božičnim pesmim ter pravljičnim sejmom in obiščite Škofjo Loko!

Dogodki se bodo pričeli 1. decembra, ob 17. uri, ko bo na Mestnem trgu ob koncertu zasedbe Popgaraž, zasijala praznična osvetlitev. Na dogodku se bo moč okrepčati s toplimi napitki in hrano, ki jih bodo postregli na praznično okrašenih stojnicah.
Dan za tem bo potekalo srečanje z vinarji, ki bo ponudilo različna vina, unikatne izdelke in izdelke domače obrti primerne tudi za obdarovanje. 5. decembra bo Mestni trg obiskal Miklavž v spremstvu angelov in parkljev, po tem pa bo na Loškem odru predstava za otroke z obdaritvijo.

V drugi polovici decembra se začenja koncertni program Loke v snegu. Potekal bo vse do 31. decembra, na različnih lokacija v središču mesta. Postregel bo s številnimi zanimivimi dogodki za vse okuse.
V nadaljevanju festivala bodo po različnih glasbenih žanrih krmarili Big Foot Mama, Rudi Bučar trio, Ten Project, Chillin’ Peppers, ponovno tudi loški DJ pod skupnim imenom – Diskölöka, ki bodo gostili dansko DJ-ko Mamo Snake. Poseben koncert ob svoji 10. obletnici pripravlja tudi Orkester Amadeo, ki bo že tradicionalno gostil izbrane goste. Zadnji letošnji dan pa bo Loka v snegu zaključila s silvestrovanjem z začetkom ob 22. uri. Osrednji škofjeloški trg bo vse do poznih ur prvega dne novega leta ogrevala skupina Joške v’n.

Številne prireditve bodo namenjene tudi otrokom in mladini. Ti bodo lahko ustvarjali na delavnicah izdelovanja adventnih venčkov, zašili novoletno darilo ali okrasek za praznično mizo in izdelali okraske za božično drevo. Na delavnicah so dobrodošli vsi, ki radi ustvarjajo z naravnimi in različnimi materiali. Tekom meseca bosta na voljo dve otroški predstavi, na eno izmed njih pride tudi Božiček. V kinu Sora in Sokolskem domu bo 28. decembra potekala novoletna zabava za otroke z otroškimi delavnicami in projekcijo najlepših animiranih slovenskih filmov ter s prihodom dedka Mraza.

Letošnji festival bo razvajal tudi avtomobilske navdušence. Škofjo Loko bodo namreč obiskali starodobniki.

Zelo smo veseli, da bomo tudi letos postavili hiške na Mestni trg, kjer bodo na voljo unikatna darila in gostinska ponudba skozi celoten mesec. Odprte bodo od petka do nedelje od 17. do 20. ure.
Loka v snegu bo torej vse do konca meseca pestra – s številnimi koncerti in delavnicami.
Spremljajte nas na družbenih omrežjih (FB Loka v snegu in IG lokavsnegu) ter na naši spletni strani: www.lokavsnegu.si.  

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop